Barbara Beckers, vertaler bij Wakibi

Barbara Beckers is als vrijwilliger vertaler bij Wakibi.

“Mijn naam is Barbara Beckers. Ik ben 59 jaar, ik ben getrouwd en we hebben vier volwassen kinderen. Ik heb 32 jaar als zelfstandig technisch vertaler (Engels - Nederlands) gewerkt, maar in oktober vorig jaar ben ik daarmee gestopt. Het was gewoon genoeg geweest en ik heb nog zoveel dingen die ik wil doen. Omdat ik vrij veel interesses heb en het vertaalwerk op zich heel leuk vind, heb ik de sprong gewaagd naar het vertalen van non-fictie boeken vanuit het Engels, het Frans en het Duits. Mijn interessegebieden zijn koken, wijn, wandelen, zero-waste, duurzaamheid in het algemeen, gezonde levensstijl enzovoort. Inmiddels ben ik aan een vierde boekvertaling begonnen.

In mijn vrije tijd sta ik heel wat uurtjes in de keuken, want ik maak het liefst alles zelf - geen pakjes of zakjes - en ik probeer van alles uit. Daarnaast wandel ik veel - afstanden tot 30 km - en studeer ik Zweeds.

Ik heb in het verleden ook als vrijwilliger taalles gegeven en nu ben ik - naast mijn vrijwilligerswerk bij Wakibi - ook vuilprikker. Ik loop een of twee keer per week met een vuilprikker door de wijk om zwerfvuil op te halen. 

Ik ben in 2016 begonnen als vertaler voor Wakibi, maar in die eerste jaren schoot het er dikwijls bij in. Ik had het veel te druk. Nu ben ik behoorlijk fanatiek. Ik ben in die tijd bewust op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk als vertaler, want dat is wat ik leuk vind. Ik vertaal doorgaans alleen voeding gerelateerde teksten. Ik ben namelijk altijd nieuwsgierig naar wat andere mensen eten en bereiden. 

Ik heb nog maar één project ondersteund, maar als er weer iets langskomt dat me heel erg aanspreekt, dan zullen er beslist meer volgen.”

Barbara Beckers, vrijwilliger bij Wakibi

Geïnspireerd door het verhaal van Barbara?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden