<< Terug

Bedrijfspartners

Wakibi wordt mede ondersteund door onderstaande bedrijfspartners:

"Met gebruik van nieuwe media en een creatieve aanpak, kun je vanuit Nederland direct en 1 op 1 geld en kennis bieden aan ondernemers in minder ontwikkelde landen. Met veel plezier ondersteunt ABN AMRO dit initiatief"

"Wij helpen Wakibi omdat we op een duurzame manier impact willen maken en ondernemende mensen in minder ontwikkelde landen willen helpen."
 

"Vooruitgang komt voort uit de drang om te willen veranderen. Daar geloven wij in. En daarom stellen we ons ook telkens de vraag: Wat zou jij vandaag willen veranderen? Niet om het veranderen, maar om het morgen beter te maken"
 

"Wij willen ondernemers laten groeien, dat is onze passie!” Wij zijn dan ook blij en trots dat we mee mogen helpen aan een fantastisch initiatief als Wakibi"

"Een kleine lening heeft een grote impact op het leven van iemand aan de andere kant van de wereld. Zo’n lening kan daadwerkelijk een leven veranderen"

"Wij ondernemen met een hart. De microfinancieringsprojecten van Wakibi passen dan ook naadloos bij onze missie. Samen stimuleren we ondernemerschap en geven we kleine ondernemers een kans"
 

"Zoekhelden ondersteunt Wakibi zo graag omdat wij als ondernemers graag andere ondernemers helpen en omdat de wijze waarop de leningen worden verstrekt ook echt ondernemerschap stimuleert doordat het een lening betreft en geen gift! Duurzame hulp dus!"

“Alleen samen kunnen we daadwerkelijk iets veranderen. Dat is waarom Samen Administratie & Advies de initiatieven van Wakibi ondersteunt”

De Smaakmakers: voor content, grafisch ontwerp en webdesign.
 

"Met veel enthousiasme ondersteunen wij Wakibi. Om op basis van zelfredzaamheid en ondernemerschap mensen in ontwikkelingslanden te helpen zichzelf en hun omgeving te ‘ontwikkelen’ en dromen te verwezenlijken is een positieve en duurzame manier van hulp en sluit aan bij ons eigen manier van ondernemen."
 

"Bij ViS Detachering weten we hoe mooi en belangrijk het is om een kans te krijgen en te geven. Wakibi stimuleert echt ondernemerschap en zorgt dat mensen daarna langdurig op eigen benen kunnen staan. Met deze duurzame manier van hulp willen we ondernemers in minder ontwikkelde landen helpen hun droom te verwezenlijken."
 

Web hosting 
 
     
     
     

 

Veel gestelde vraag: Hoe wordt Wakibi gefinancierd?


100% van iedere lening gaat naar de financiering van de door u gekozen ondernemers in de ontwikkelingslanden.

De inzet van vrijwilligers, bedrijfspartners en donaties voor onze organisatiekosten maken het mogelijk dat 100% van de verstrekte leningen ten goede komt aan de geselecteerde projecten en de ondernemers in ontwikkelingslanden. Wakibi houdt dan ook geen percentage in op de verstrekte leningen voor de kosten van de organisatie. Ook brengt Wakibi geen rente in rekening bij de ondernemers en de veldpartners (die de leningen beheren).

Dankzij de steun van vrijwilligers, bedrijfspartners en donateurs wordt Wakibi mogelijk gemaakt. Wij zijn dan ook continu op zoek naar mensen en organisaties die ondernemers in ontwikkelingslanden een warm hart toedragen.

 

Voor bedrijven die social impact willen


Als bedrijf bent u misschien op zoek naar mogelijkheden om bij te dragen aan een betere wereld. Dan heeft u waarschijnlijk ook bepaalde dingen in uw hoofd over hoe u daar invulling aan wilt geven.

Wij gaan ervan uit dat u aan meerdere van onderstaande criteria invulling wilt geven:

  • • U wilt medewerkers en klanten actief kunnen betrekken op een leuke manier (binding door goed doen).
  • • U wilt het gevoel hebben dicht bij degene te staan die u helpt en daar ook de impact van zien.
  • • U wilt uitstralen dat u deze visie heeft zodat anderen zullen volgen.
  • • U heeft ook interesse in contact met ‘like minded’ bedrijven.
  • • U wilt dat het eenvoudig is om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.


U bent niet de enige die via Wakibi invulling wil geven aan een visie met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wakibi heeft daarom onlangs de Wakibi Social Impact Club opgericht.
 

Wakibi Social Impact Club


Het woord club zegt het al. Als u zich aansluit, wordt u lid van een groep bedrijven die dezelfde doelen hebben als u. De Wakibi Social Impact Club is erop gericht om u en andere leden zoveel mogelijk impact te laten hebben met uw acties richting ondernemers in ontwikkelingslanden. Er zijn meerdere bijeenkomsten per jaar waar de leden samen komen.
 

Waardevolle samenwerking


De samenwerking met bedrijven is voor ons erg waardevol. Dankzij uw steun kunnen we de kosten van de stichting betalen en ervoor zorgen dat ook in de toekomst het volledige uitgeleende bedrag rechtstreeks naar de ondernemers in ontwikkelingslanden gaat. Daarnaast is de betrokkenheid van uw organisatie en het personeel net zo belangrijk, want juist in het bedrijfsleven ontstaan innovatieve ideeën en is er een schat aan expertise en ervaring die we bij het uitvoeren van onze activiteiten nodig hebben.

Wakibi bedrijfspartners dragen via de Social Impact Club bij aan een veelbelovende toekomst voor ondernemers over de hele wereld. Bovendien weten onze bedrijfspartners als geen ander wat er voor nodig is om ondernemer te kunnen zijn!
 

Partners van Wakibi


Iedere bedrijfspartner ondersteunt Wakibi op haar eigen unieke wijze. Hetzij door diensten en het ter beschikking stellen van kennis en uren, dan wel door het opvangen van specifieke kosten. De ondersteuning loopt dan ook uiteen van acties voor leningen, inzet van marketing- en pr strategie en campagnes, strategie organisatie goede doel, fonds- en ledenwerving, personeelsadministratie, sponsoringbank- en transactiekosten, sponsoring specifieke projecten, etc.
We maken onderscheid in 3 verschillende soorten partnerships.
 

  • I) De eerste betreft de “Service” Partner. Een Service Partner helpt Wakibi door met name de organisatie te ondersteunen in al haar operationele activiteiten. Service partners zijn dus key in het kunnen functioneren van Wakibi zodat er zoveel mogelijk leningen kunnen worden verstrekt.
  •  
  • II) Daarnaast is er de mogelijkheid voor een “Star” partnership. Een Star Partner steunt actief wereldondernemers via het Wakibi platform met werknemers en/of relaties (bijvoorbeeld via cadeaubonnen). Daarnaast sponsort deze partner tevens de organisatiekosten van Wakibi via een abonnementsvorm of een jaarlijkse donatie.
  •  
  • III) Ook werken we graag samen met “Strategic” partners. Dit zijn partners die zeer actief willen participeren in het Wakibi platform en tegelijk ook de organisatie van Wakibi verder willen helpen. Hiervoor maken we maatwerkproposities. Een voorbeeld is de “vrijval” propositie. Met een bepaalde donatie bouwen we voor u een link waarmee u relaties kunt uitnodigen gratis kennis te maken met het platform van Wakibi, terugbetalingen van deze leningen komen ten gunste van de organisatie Wakibi. U creëert hiermee dubbel impact. Een unieke sponsorformule!


Het vergroten van medewerkers (& klant)betrokkenheid


Wakibi staat voor sociaal verbinden. Naast deelnemer te zijn van de Wakibi Social Impact Club, is het bij alle bovengenoemde partnershipvormen mogelijk een eigen team aan te maken op ons platform. Een dergelijk team is een ideale manier om medewerkers (en wellicht ook klanten) te betrekken bij uw manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen. U kunt zelf deelnemers uitnodigen voor dit team. Dit is bijvoorbeeld mogelijk na het geven van een cadeaubon. De ontvanger kiest zelf welke ondernemer gesteund wordt. Binnen een team kunnen de deelnemers elkaar berichten sturen en elkaars projecten en acties volgen. Het totaalbedrag aan leningen wordt getoond per team.  Zie www.wakibi.nl/teams


We geven graag terug


Zojuist heeft u gelezen over de verschillende soorten partnerships die mogelijk zijn bij Wakibi. In de strijd tegen armoede staat voor Wakibi zelfredzaamheid centraal. Samen zetten we ons in om ondernemers in ontwikkelingslanden zelf de mogelijkheid te geven een zelfstandig bestaan op te bouwen. Door te ondernemen kunnen mensen en hun families een beter bestaan opbouwen en dat heeft tegelijkertijd een positief effect op hun omgeving. Naast uw bijdrage aan het bestrijden van armoede en het stimuleren van zelfredzaamheid in ontwikkelingslanden, helpen we u graag zoveel als mogelijk bij het uitdragen van onze gemeenschappelijke visie. We hebben eerder de mogelijkheden besproken met betrekking tot het vormen van een “team”, alsmede de mogelijkheden om nieuwe leden uit te nodigen via een eigen URL of cadeaubonnen. We geven natuurlijk graag meer terug. Zo kunt u, in overleg, ons logo gebruiken in eigen branding en doen we dit andersom ook met veel plezier. Met behulp van filmpjes en/of presentaties helpen we u tevens graag Wakibi bij uw omgeving te introduceren. We bespreken deze mogelijkheden graag met u!


 Belastingvoordeel door de ANBI-status

Wakibi heeft een ANBI-status, daardoor zijn giften en schenkingen belastingvrij en aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst vindt u meer informatie over de voorwaarden of vraag ons naar de voorwaarden.

DOET U MEE?

We horen graag uw wensen en bespreken met veel plezier de mogelijkheden voor partnerships. Neem contact met ons op via: sponsoring@wakibi.nl


Individuele donatie

Wilt u een geen partnership maar een individuele donatie doen aan onze organisatie? Dat kan! Via deze link komt u op de betaalpagina waar u het donatiebedrag zelf kunt bepalen en direct kunt afrekenen via iDeal.

Lees ook: Waarvoor gebruikt Wakibi donaties?

Of   direct aan onze organisatie

 

Vrijwilliger bij Wakibi

Wilt u op een andere wijze bijdragen aan de organisatie van Wakibi, namelijk als vrijwilliger? Onze vrijwilligers maken het mogelijk dat 100% van de leningen ten goede komen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Daarom zijn wij continu op zoek naar enthousiaste zelfsturende vrijwilligers die ons willen helpen onze impact te vergroten. 


Meer weten over de vrijwilligersfuncties? Bekijk de vrijwilligers pagina of neem contact met ons op.

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?