Help een vader elders in de wereld om zijn droom te realiseren

Door Redactie Wakibi op 14-6-2012

Komende zondag is het Vaderdag in meer dan 75 landen. Juni is daarom een uitgelezen moment om aandacht te besteden aan vaders en gezinnen. De meeste Wakibi ondernemers zijn immers ouders, die keihard werken om hun kinderen betere kansen te bieden. 


Vier dit jaar vaderdag eens op een speciale wijze: help een vader elders in de wereld om zijn droom te realiseren, en zijn kinderen een betere toekomst te geven.


Waarom een man steunen?

De non-profit wereld richt zich vooral op het verbeteren van de positie van vrouwen, waardoor de bijdrage van mannen aan hun gezin en hun gemeenschap vaak over het hoofd wordt gezien. Bij Wakibi is slechts 19% van de ondernemers een man, maar hun aandeel in de leningen die het gevraagde eindbedrag niet halen bedraagt maar liefst 65%. Echte gelijkheid houdt in gelijke kansen en financiële onafhankelijkheid voor iedereen. Denk eens aan de enorme impact van het lenen aan een vader:

  • Financieel stabiele mannen hebben vaker gezonde, goed opgeleide (en ja, gelukkigere!) kinderen.
  • Mannen met een betaalde baan zullen eerder huishoudelijke en zorg taken delen met hun partner, en zijn hierdoor een beter rolmodel voor gelijke verdeling tussen man en vrouw.
  • Mannen met goede financiële vooruitzichten zullen minder snel ver van huis werk zoeken of hun familie ontwortelen, en zullen meer tijd doorbrengen met hun kinderen.

Wakibi wil samen met jou deze mannen de economische steun bieden die ze nodig hebben om werk te vinden waarmee ze voor hun gezin kunnen zorgen. We werken samen met partner organisaties in meer dan 60 landen die middelen bieden om deze gezinnen te ondersteunen, waardoor het leven van ouders – lening na lening – steeds een beetje eenvoudiger wordt. Steun vandaag nog een vader via Wakibi, en verander niet alleen zijn leven, maar dat van zijn gehele gezin. Of misschien nog leuker: geef een Wakibi cadeaubon voor vaderdag en geef jouw vader de kans om andere vaders te helpen.
Hoe werkt een cadeaubon?

Jij koopt een cadeaubon vanaf 25 euro via www.wakibi.nl/cadeaubon en geeft deze kado. De ontvanger wisselt de bon in bij een project naar keuze op de website van Wakibi. Hij kiest dus zelf aan welke ondernemer hij de 25 euro wil uitlenen. Het bedrag is een lening, in vrijwel alle gevallen wordt de lening terugbetaald. De terugbetalingen krijgt de ontvanger weer terug als Wakibi tegoed, en met dit tegoed kan de ontvanger opnieuw een project uitzoeken.