Ga naar..

IMON International

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

IMON International heeft als missie om duurzame economische ontwikkeling en een betere kwaliteit van leven in Tadzjikistan te bevorderen door te zorgen voor betrouwbare tfinanciële dienstverlening voor de economisch actieve leden van de bevolking. Ze is bezig om dit te bereiken door:
• het verstrekken van kwalitatief hoogwaardige financiële producten en diensten zoals zakelijke leningen, leningen voor agrarische producten, consumentenkredieten, en microlease-overeenkomsten;
• het aantrekken van deskundige medewerkers en het bevorderen van hun professionele ontwikkeling;
• het onderhouden van een duurzame en zelfvoorzienende microfinancieringsinstelling.

IMON International heeft tien vestigingen in heel Tadzjikistan en hun ondernemers werken in de economische sector van het land met inbegrip van handel, industrie, landbouw en diensten. Met ingang van juli 2011 had  IMON International 37.345 actieve klanten en een totale portefeuille van 40,517,707 dollar. Ongeveer 38% van deze klanten zijn vrouwen, 63% is van het platteland, en 24% leeft onder de armoedegrens. Daarnaast  is IMON International's portfolio goed voor 36% van alle microfinancieringsklanten in Tadzjikistan volgens AMFOT (de Vereniging van Microfinance Organisaties in Tadzjikistan).

Tadzjikistan
Tadzjikistan is misschien het meest bekend om zijn rijke geschiedenis en gevarieerde cultuur, die een mix is van het islamitische geloof, de Sovjet-invloed en Centraal-Aziatische tradities. Het diende als een belangrijke post langs de Zijderoute en markeerde het einde van de heerschappij van Alexander de Grote. Het was de geboorteplaats van de grote Perzische dichter Rudaki en de beroemde islamitische filosoof Ibn Sina. En het is de thuisbasis van epische bergpassen, gemeenschappen die nog steeds de oude Sogdian taal spreken, en een beschaving die teruggaat tot het vierde millennium voor Christus. Maar Tadzjikistan is ook de armste van de voormalige Sovjet-republieken. De burgeroorlog, die al snel oplaaide na de onafhankelijkheid, beschadigde de toch al zwakke economie verder. Daarnaast is 93% van het land bergachtig en slechts 7% van het land kan in cultuur owrden gebracht. Deze omstandigheden hebben geleid tot hoge werkloosheid en dwongen honderdduizenden om werk te zoeken in andere landen, vooral Rusland. Terwijl de mensen in Tadzjikistan werken om de landbouwproductie en industriële sector te verbeteren, leeft bijna tweederde van de bevolking in bittere armoede.

IMON's Geschiedenis
Sinds december 2007 heeft IMON International nauw samengewerkt met Kiva en Kiva- kredietverstrekkers om ervoor te zorgen dat aan arme cliënten een levensvatbaar zakelijk voorstel wordt gedaan. Middelen die via Kiva bijeen zijn gebracht, zijn al uitgedeeld aan duizenden IMON International-klanten en nog duizenden meer blijven voorzien van permanente toegang tot de gevarieerde financiële diensten die zij nodig hebben.

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?