Ga naar..

CAURIE Microfinance, a partner of Catholic Relief Services

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Naam: CAURIE Microfinance, een partner van Catholic Relief Services

Beschrijving: 11 september 2011

Omdat Kiva alle risico's volledig wil onderbrengen in het nieuwe en verbeterde risiconoteringssysteem heeft ze deze instelling opnieuw beoordeeld.
Tijdens deze beoordeling hebben onze analisten bijgewerkte operationele en financiële informatie over de instelling verkregen en gesprekken gevoerd met belangrijke personeelsleden.
Door de verzamelde informatie en met het nieuwe risiconoteringssysteem waarbij nu ook halve sterren kunnen worden gegeven, hebben wij de classificatie van CAURIE herzien van 4 naar 3 sterren.

Wij hebben een blogpost met meer informatie over het nieuwe en verbeterde risiconoteringssysteem inclusief een grafiek met de algemene wijzigingen voor de portefeuille van Kiva. Om deze te bekijken, ga naar deze link: http://www.kiva.org/updates/kiva/2011/09/07/kiva-risk-ratings-now-with-half-stars.html.

CAURI is op de hoogte gesteld van de verandering in  hun notering op de website van Kiva.

Partnerbeschrijving

CAURIE Micro Finance is opgericht in oktober 2005 door Catholic Relief Services (CRS) Senegal en Caritas Senegal na een lang proces van reorganisatie die begon in 1999. CAURIE staat voor Coöperative Autonome pour le Renforcement des Initiatives économiques par la Microfinance (Onafhankelijke Crediet-Unie voor de versterking van Economische Initiatieven van Microfinanciering). CAURIE Micro Finance werkt momenteel vanuit zes vestigingen door heel Senegal en telt 31.700 klanten.

De missie van CAURIE Micro Finance is het aanbieden van microfinancieringsdiensten aan arme micro-ondernemers, voornamelijk vrouwen, gebaseerd op het principe  'krediet voor de armen'.  Ze propageert een goed gebruik van microfinanciën in de praktijk; dit alles met als doel mensen financieel onafhankelijk te maken.

De filosofie van het programma is gebaseerd op de volgende principes van "krediet voor de armen": 

 • de armen helpen;
 • leningen koppelen aan sparen;
 • gebruikmaken van collectieve garanties;
 • een democratische bedrijfsvoering realiseren;
 • investeren om groter en onafhankelijk te worden;
 • een duurzaamheidsplan opstellen.

Om te voldoen aan de doelstelling en om haar klanten van dienst te zijn is de methode van de instelling gebaseerd op het creëren van georganiseerde, gestructureerde en gemeenschappelijk bestuurde groepen genaamd  "Bancs Villageois" (Dorpsbanken). Dit gebeurt om de nadruk teleggen op het groepskarakter van dorpsbijeenkomsten en om zich te onderscheiden van de meer formele term `Bank`). Deze groepen zijn samengesteld uit gemiddeld 50  vrouwen uit lokale gemeenschappen. De `Dorpsbanken` zijn gebaseerd op de principes van democratische bedrijfsvoering en collectieve garanties.

De huidige klanten zijn voor het grootste deel arme vrouwen uit dorpen of semi-verstedelijkte gemeenten. Zij hebben moeite om toegang te krijgen tot financiële diensten waardoor ze activiteiten zouden kunnen ontwikkelen, waarmee ze een inkomen genereren. De meeste vrouwen zijn  analfabeet of lezen en schrijven op een zeer laag niveau.

Ondersteun Caurie MF door lid te worden van hun kredietverleningsteam en vind klanten van Caurie MF die momenteel aan fondsenwerving  doen.
 

 • Foto krediet, van links naar rechts:
 • De heer Latyr Faye, Responsable des Systèmes et Reseaux informatiques
 • Mlle Ndèye Aida THIOUNE, Secretaire
 • De heer Mamadou Lamine Gueye, Directeur General
 • Mme Mariame Traore, Directeur Financier
 • De heer Roger Christian NDIONE, gratis e-Fundraising
Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?