Ga naar..

Ameen s.a.l.

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Jacqueline Janssen. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

11 september 2011

Kiva heeft een herwaardering uitgevoerd van het risiconiveau van deze instelling, als onderdeel van een langlopend project om de risico waarderingen volledig in ons nieuwe en verbeterde risico waarderingssysteem te integreren.

Tijdens deze herwaardering waren onze analisten in staat om herziene operationele en financiele informatie over de instelling te verzamelen en te spreken met belangrijke stafleden. 

De informatie die tijdens dit proces werd verzameld, in combinatie met het nieuwe risicowaarderingssysteem en de ondersteuning van halve sterren, heeft ons doen besluiten om Ameens risico beoordeling te veranderen van 5 naar 4 sterren. De analisten kwamen tot de conclusie dat de risicovariabelen van Ameen, herzien in het nieuwe risicobeoordelingsmodel, het best aansloten bij een waardering van 4 sterren.

We hebben een blog post voorbereid met meer informatie over Kiva's nieuwe en verbeterde risicobeoordelingsmodel, met een grafiek met de relatieve grootte van de totale veranderingen voor Kiva's portfolio. Om te bekijken, ga naar http://www.kiva.org/updates/kiva/2011/09/07/kiva-risk-ratings-now-with-half-stars.html

Ameen in op de hoogte gesteld van de bevindingen van onze analisten en de bijbehorende verandering in waardering.

Originele Partner Beschrijving:

Geschiedenis 

Ameen s.a.l. is een belangrijke speler in de Libanese Microfinanciering sector sinds 1999. Ameen, van oorsprong een microkrediet programma gecreerd door CHF International, heeft zich in 2003 ontwikkeld tot Ameen s.a.l., een Libanees dienstenbedrijf In 2007 registreerde Ameen s.a.l. zich bij de Centrale Bank van Libanon en werd de eerste Libanese financiele instelling die is gespecialiseerd in Microfinanciering.

Missie

Ameen s.a.l. is de eerste geregistreerde Libanese microfinanciering instelling die verantwoorde financiële diensten biedt aan microondernemers, midden- en kleinbedrijf (MKB) en werknemers in loondienst. Ameen ondersteunt haar clienten in heel Libanon rechtstreeks of in samenwerking met banken. Ameens doel is haar clienten te helpen met het starten en ontwikkelen van hun ondernemingen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Visie 

Financiering voor een beter Libanon

Ameens toegewijde en professionele personeel werkt in samenwerking met haar bank partners om clienten te ondersteunen in 73 filialen in heel Libanon. Ameen is ook bezig met direct-kredietverlening. Sinds haar oprichting heeft Ameen hoogwaardige financiele diensten geboden aan meer dan 46.000 leners en meer dan 90.000 leningen verstrekt van in totaal 130 miljoen dollar.

Diensten

Zakelijke Leningen
Ontworpen voor Micro Ondernemers en Midden- en Kleinbedrijf (MKB), ondersteunt en bevordert de Zakelijke lening de zakelijke activiteiten van clienten. Cliënten met bedrijven in zowel de informele als de formele sector maken gebruik van deze lening. De Ameen Micro Onderneming Lening varieert van $300 tot $5.000 en de Ameen MKB lening varieert van $5.100 tot $ 15.000.

Particuliere leningen
Het Ameen Persoonlijke lening is bedoeld voor een breed scala aan persoonlijk gebruik, waaronder bruiloften, auto kopen, reizen, onderwijs en gezondheidszorg. Geleende bedragen variëren $ 300 tot $ 5.000.

Lening voor huisvesting
Leningen voor huisvesting voor verbetering van de woning van een aanvrager zijn bedoeld voor renovatie, verbouwing, onderhoud en uitbreiding van het huis. Ameen biedt twee soorten huisvesting leningen, een voor kleine verbeteringen die varieert van $300 tot $ 5.000 en een voor grotere renovatie-en bouwprojecten die varieert van $5.100 tot $15.000.

ICT Leningen 
Het Amien Informatie-en Communicatietechnologie (ICT) lening richt zich op ICT geörienteerde bedrijven en startende ondernemingen op het platteland en stedelijke gebieden in Libanon. Ameen vertrekt deze leningen, in samenwerking met Cisco Systems. Het geleende bedrag varieert van $300 tot $ 10.000. Ameen heeft geinvesteerd in een gespecialiseerde afdeling die zich richt op ICT ondernemers op het platteland met als doel dit innovatieve leningsproduct te ondersteunen.

Kiva Leningen 
Ameen biedt Kiva leningen als een apart product om micro-ondernemingen te ondersteunen. Het geleende bedrag varieert van $300 tot $1.200. Ameen heeft Kiva formeel geintegreerd in haar organisatorische proces; er is een coordinator ingehuurd die zich specifiek richt op het beheren van Kiva leningen. Met Kiva's 0% rente kapitaal kan Ameen lage rentepercentages op Kiva leningen bieden en kunnen Kiva leningen sneller worden verstrekt dan welk ander microkrediet product dan ook.

Partners

Bank Partners 
Ameens doelstelling om de institutionele capaciteit voor het leveren van microfinanciering producten van private commerciele banken te vergroten werd bereikt door samenwerking met instellingen die bekend staan om kwaliteit, diensverlening en interesee in de microfinanciering sector:

Internationale Partners
Ameens sociale en financiele doelstellingen, professionaliteit en toewijding aan uitstekende service en kwaliteit hebben haar in staat gesteld om vele internationale samenwerkingen aan te gaan:
• Kiva: 'S werelds eerste persoonlijke micro-leningen website
• USAID: U.S. Agency for International Development
• Mix Marktet: Een mondiaal informatieplatform over Microfinanciering
• Sanabel: Microfinanciering Netwerk van de Arabische landen
• OPIC: Overseas Private Investment Corporation
•CISCO/partnerschap voor Libanon: met als doel de benodigde middelen te leveren voor de wederopbouw in Libanon, door technologische infrastructuut projecten te ondersteunen.
• Relief International: Een humanitair non-profit agentschap dat noodhulp en ondersteuning biedt aan kwetsbare gemeenschappen wereldwijd.
• IESC / VEGA: Een non-profit organisatie die vrijwilligers uit de private sector inzet om wereldwijd economische groei te bevorderen.

Prijzen 

• Transparantie Certificaat, The Mix marktet (2003,2004,2005,2006,2008, 2009)
• MIX Global 100 Composite Ranking (2008 en 2009) De Mix Ranking omvat de top 100 winstgevende microfinancieringsinstellingen die de hoogste resultaten in dienstverlening, efficiëntie en transparantie te bewerkstelligen. 
• De laatste twee jaar is Ameen s.a.l. er in geslaagd in de ranglijst te stijgen van nr 87 in 2008 naar nr 17 in 2009. 
• Beste Micro-Ondernemer van het Jaar, Sanabel Microfinanciering Network (2008)
• YMCA-Citigroup Micro-Entrepreneurship Awards (2007-2010)

Hoogtepunten en nieuws 

September 2007 - Ameen s.a.l. wordt het eerste gereglementeerde Microfinancieringsinstituut in Libanon.

Juli 2008 - Ameen s.a.l. wint een US renteloze lening van $ 500.000 van Cisco systemen om ICT-gedreven bedrijven en het scheppen van banen te ondersteunen in landelijke en semi-stedelijke gemeenschappen in Libanon. In 2010 werd de lening omgezet in een subsidie als gevolg van de succesvolle prestaties in het kader van het programma.

Januari 2009 - Ameen s.a.l. wordt geselecteerd door het Sanabel Arabische Microfinanciering Netwerk om deel te nemen in een sociale audit. 

Mei 2009 - Ameen s.a.l. krijgt een performance award van het Sanabel Microfinanciering netwerk voor haar opname in de Mix 100 Global Composite Ranking als een van de best presterende microfinancieringsinstellingen ter wereld.

Juli 2009 - Ameen s.a.l. werkt samen met International Executice Services Corps (IESC), United Stated Agency for International Development (USAID) en de Volunteers for Economic growth Alliance (VEGA) om samen het Lebanon Investment in Microfinance (LIM) programma te starten met als doel startende en bestaande micro-ondernemingen te ondersteunen die zich richten op landbouw, ICT en toerisme. 

Maart 2010 - Ameen s.a.l. neemt deel aan een pilot initiatief van Kiva om gegevens over sociale prestaties te verzamelen met behulp van de Cerise sociale audit tool.

December 2010 - Ameen sal krijgt een financiële en sociale classificatie uitgevoerd door een privaat onafhankelijk rating kantoor, Planet Rating.

Doe mee met Ameen als lid van het Ameen Libanon Kiva leningen team! Leen vandaag nog aan een Ameen micro-ondernemer
 

Sociale meerwaarde

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?