Ga naar..

Vision Finance Company s.a. (VFC), a partner of World Vision International

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Over de Vision Finance Company s.a - Rwanda
Vision Finance Company (VFC) is opgericht in 1999 als dochteronderneming van World Vision International. Sinds de oprichting zet VFC zich in voor armoedebestrijding in Rwanda door kredietverlening aan arme mensen voor zakelijke initiatieven die hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.
ViFC’s missie is het stimuleren van economische groei en het verbeteren van de levensstandaard van de Rwandese bevolking door financiële dienstverlening aan werkende arme mensen; de nadruk ligt daarbij op vrouwen in landelijke gebieden.

Onze methoden van kredietverlening:
1. gemeenschappelijke banken

Deze zogeheten leencirkels bieden ook de armste ondernemers de mogelijkheid van een krediet,  groepen van 10 - 30 leners die zichzelf hebben samengesteld, garanderen elkaars leningen. De groep licht tevoren potentiële kredietnemers door en houdt elke aflossing bij; hierdoor wordt al doende ook leiderschap en meer gevoel van eigenwaarde gestimuleerd. De leningen variëren doorgaans tussen US $ 20 - 400.
2. solidariteitsgroepen
Omdat deze leningen bedoeld zijn voor meer ervaren ondernemers met grotere bedrijven, hebben Solidariteitsgroepen minder leden dan de Gemeenschappelijke Banken. Gemiddeld staan zo’n vijf leden garant voor elkaars leningen. Indien men op tijd aflost, komt men in aanmerking voor een grotere individuele lening. De leningen variëren tussen US $ 175 - 890.
3. individuele leningen
Klanten met een bedrijf dat is gegroeid door een solidariteitslening en/of middelgrote bedrijven komen in aanmerking voor individuele leningen, variërend van US $ 890-7150. Deze leningen vereisen doorgaans minstens twee mensen die borg staan, of een onderpand. Leners maken dikwijls een meerjarenplan voor hun lening in overleg met de contact-functionaris.

Onze huidige leenproducten:
1. Urunana Product:
arme klanten, vooral vrouwen, zonder onderpand of bezittingen die een krediet willen. De groepsgrootte varieert van 3 -. 20 of meer.
2. Ubwizerane Product: ervaren arme klanten mogen lid zijn van kleinere groepen en krijgen een grotere lening.
3. Koramuhinzi Product : landbouwleningen gericht op zelfstandige boeren op het platteland.
4. Inyongerabukungu Product: gericht op coöperaties van verschillende grootte - vooral van arme boeren op het platteland.
5. Jyambere Product: ondernemers die een onderpand hebben of mensen die borg staan kunnen een lening krijgen.
6. Gubwaneza Product: mensen in loondienst met een laag inkomen kunnen een lening krijgen gebaseerd op de standaardkredietverlening.
7. Akarusho Product: ook wel bekend als 'lening voor gebruiksgoederen' en 'micro-leasing' - klanten kunnen een lening krijgen voor de aankoop van apparatuur.
8. Ngoboka Product: klanten met een goede staat van dienst kunnen een lening krijgen als ze ten gevolge van een noodsituatie geld nodig hebben

• Vision Finance is een van weinige financiële instellingen in Rwanda die krediet verlenen aan boeren, terwijl dit  van cruciaal belang is om hun bedrijf gaande te houden.

Onze spaarproducten:
1. Flexi Account:
klanten kunnen sparen en geld opnemen zo vaak als ze willen, zonder boete of kosten.
2. Vosa Account: klanten krijgen rente op hun spaargeld, opnemen is eenmaal per week mogelijk zonder boete of kosten.
3. FDA Account: dit is een depositorekening voor een periode van 3 tot 12 maanden, klanten krijgen tot 7% rente op jaarbasis.
4. Nyizera Product (verplicht sparen): klanten zijn verplicht om minimaal 10% tot 20% van het geleende bedrag te sparen, dit om hun lening veilig te stellen.
 
Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?