Ga naar..

ADIM (Asociación Alternativa Para el Desarrollo Integral de las Mujeres)

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Naam: ADIM (Asociación Alternativa Para el Desarrollo Integral de las Mujeres)

Beschrijving: September 11, 2011

Omdat Kiva alle risico's volledig wil onderbrengen in het nieuwe en verbeterde risicoclassificatiesysteem, heeft zij deze instelling opnieuw beoordeeld.
Tijdens deze beoordeling hebben onze analisten bijgewerkte operationele en financiële informatie over de instelling verkregen en gesprekken gevoerd met belangrijke persooneelsleden.
Door de verzamelde informatie en met het nieuwe risicoramingssysteem waarbij nu ook halve sterren kunnen worden gegeven, hebben wij de classificatie van ADIM herzien van 3 naar 2.5 sterren.

Wij hebben een blogpost met meer informatie over het nieuwe en verbeterde risicoclassificatiesysteem, inclusief een grafiek met de algemene wijzigingen voor de portefeuille van Kiva'. Zie:
 http://www.kiva.org/updates/kiva/2011/09/07/kiva-risk-ratings-now-with-half-stars.html

ADIM is op de hoogte gesteld van de verandering in hun rating op de website van Kiva.

Update van Kiva Staf op 7 juli 2011:

In de afgelopen jaren is er onrust gerezen rond de No Pago-beweging (een beweging tegen het terugbetalen van leningen) vanwege het verhoogde risico dat de lening niet wordt terugbetaald door de Kiva-leners in Nicaragua. Als gevolg hiervan heeft Kiva een `leningwaarschuwing` uitgegeven om zo kredietverstrekkers te waarschuwen voor de eventuele risico's van kredietverlening aan ondernemers in Nicaragua. Eerder deze maand echter heeft de overheid een nieuwe microfinancieringswet aangenomen waardoor veel van de problemen worden aangepakt. Als gevolg daarvan lijkt de situatie zich vanzelf op te lossen en de No Pago `leningwaarschuwing` is verwijderd.
We werken deze pagina bij  als er aanvullende informatie beschikbaar is.

Update van Kiva Staf op 19 juli 2010:
Om u te helpen de mogelijke risico's van kredietverlening aan ondernemers in Nicaragua beter te begrijpen gaat Kiva verder met informatie over de No Pago- beweging.

De dynamiek van de No Pago- beweging lijkt grotendeels te zijn verdwenen als gevolg van het aannemen van een wet uit april 2010. Deze nieuwe wet maakt het kredietnemers met achterstand in de terugbetaling mogelijk om opnieuw te onderhandelen over leningen met  gunstiger rentes en voorwaarden. Leners die deel uitmaakten van de No Pago-beweging, moesten de MFI opnieuw benaderen om te onderhandelen over hun lening voor 12 mei van dit jaar. Hoewel veel leners de MFI hebben benaderd, gold dit maar voor een klein percentage van de leden van de No Pago-beweging.

Voor Kiva-kredietverstrekkers die eerder geld leenden aan Nicaraguaanse kredietnemers:

  • als uw lening een standaard dekking had dan, zelfs als deze was aangetast, wordt uw lening voor het volle bedrag gedekt door de MFI.
  • als uw lening geen standaarddekking had bij de MFI: als de ondernemer aan wie u het geld leende niet de MFI heeft benaderd voor 12 mei, dan kan er niet opnieuw worden onderhandeld over deze lening in het kader van de resolutie van de No Pago-beweging. Kiva werkt nauw samen met de Field Partners in Nicaragua om te kijken of Kiva-klanten opnieuw hebben onderhandeld over hun lening in het kader van deze wet en zal dit dienovereenkomstig  rapporteren aan de kredietgevers.

Voor Kiva-kredietverstrekkers die overwegen om nieuwe leningen te geven in Nicaragua: het lijkt erop dat als gevolg van het aannemen van deze wet en van het verstrijken van de onderhandelingsdatum de microfinancieringssituatie rustiger is in Nicaragua dan voorheen. Kiva zal de Kiva-geldschieter op de hoogte houden als de situatie verandert.

Over ADIM

-Opgericht in 1989 door Patricia Padilla, Zuster Mary Alice McCabe en een kleine groep van gerespecteerde onderneemsters uit Masaya.

-Een instelling die micro-bedrijfsontwikkeling voor de armen bevordert en toegang biedt tot kapitaal voor particulieren die van micro-krediet profiteren kunnen.

--Meer dan 90% van de cliënten is vrouw (50% van het personeel en 100% van de Raad van bestuur is vrouw).

--Ongeveer 40% is kostwinner.

--Van die 40% is 67% tussen 46 en 61 jaar.

--Totaal aantal clienten: 3750

--Werkgebied: ADIM werkt in de Southern Pacific-regio van Nicaragua, met kantoren in    
   Managua, Masaya en Rivas.

Gewonnen prijzen:

--Mix/REDCAMIF Award van transparency (2004 tot 2009)
--ASOMIF Award voor "beste praktijk in het gebied van Gender-Focus" (2009)

Financiële diensten:

--Groepsleningen/gemeenschapsleningen — deze methode bevordert de communicatie,  
   het  vertrouwen, de discipline en het oplossen van conflicten tussen groepen van 3 tot 6   
   personen en is goed voor 65% van de kredietportefeuille.
  
--Individuele leningen — deze richten zich op gevestigde bedrijven en zijn goed voor 35% van de kredietportefeuille.

Extra diensten:

--ADIM biedt de volgende curcussen:
   Business Development
   Business of personal autonomy
   Business Exchange
   Collaboration of economic agents 
   (bedrijfsontwikkeling, individuele bedrijven, uitwisseling voor bedrijven, economische samenwerking)

* alle cursussen worden gratis aangeboden voor ADIM-cliënten en zijn gericht op de    vrouwen van Nicaragua.

Steun ons en wordt lid van ons kredietverleningsteam, Friends of ADIM. Door hulp vanuit alle delen van de wereld kunnen we ons nog sterker maken door samen te werken!  

 

Mix profiel Bekijk MIX Profiel
Netwerk lidmaatschap ASOMIF - Asociación Nicaragüense de Instituciones de Microfinanzas
Sociale meerwaarde Rapportage aan MIX
Bescherming van clienten Ondersteund
Website Kiva Field Partner Bekijk website
Kiva Field Partner email contact Geen
Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?