Ga naar..

EDESA

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Originele partner beschrijving

EDESA biedt in de armste plattelandsgemeenschappen van Costa Rica financiële diensten voor de ontwikkeling van productieactiviteiten zodat mensen zich kunnen onttrekken aan de armoede.
EDESA richt zich op landelijke gemeenschappen die geen toegang hebben tot financiële diensten, en op kredietverlening aan micro-ondernemers die leven in (extreme) armoede. EDESA is van mening dat het beschikbaar stellen van middelen aan personen en gemeenschappen een effectieve manier is om armoede te bestrijden. Daarom verschaft zij op het platteland middelen en mogelijkheden aan ondernemers om binnen hun eigen gemeenschap op het juiste moment en onder de gunstigste voorwaarden toegang tot financiële diensten te krijgen. EDESA financiert activiteiten variërend van landbouw en veeteelt tot toerisme, van detailhandel tot kleine restaurants en ambachten. EDESA werkt in meer dan 100 landelijke gemeenschappen in alle regio's van Costa Rica.

EDESA startte in 2005, en verstrekt kredieten aan een netwerk van "Empresas de Credito Comunal" of Communautaire Credit Enterprises (CCEs), opgericht door  FINCA Costa. De CCE's zijn kleine financiële organisaties opgericht door de plattelandbewoners zelf. Deze unieke methode zorgt ervoor dat elk gezin actief deelneemt aan een CCE in zijn gemeenschap. Door deelnemer en mede-eigenaar van zo’n organisatie te zijn raken de deelnemers vertrouwd met financiële en zakelijke kwesties. Tevens wordt hun zelfvertrouwen groter doordat ze actief deelnemen aan de besluitvorming in hun organisatie. 
Jongeren participeren ook in de CCE's, dankzij een educatief programma waardoor ze al vroeg leren te investeren, mee te beslissen over kwesties van financiën en ondernemerschap, en zich voor te bereiden op hun toekomstige rol als zelfstandig ondernemer.
Gelieve hier te klikken om meer te weten te komen over de CCE's in het algemeen en lees hier over een voorbeeld van een bijzonder geslaagde CCE, inclusief videobeelden van de gemeenschap en een aantal micro-ondernemers.
EDESA gelooft sterk in economische ontwikkeling via de familie. In elke gemeenschap werkt EDESA samen met mannen, vrouwen en kinderen. Het percentage van terugbetalingen in het hele land is meer dan 99%.
Als u een video wilt zien van het werk van EDESA in Costa Rica, dan kunt u hier klikken .

 

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?