Ga naar..

Fundación ESPOIR

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Fundación ESPOIR ("mi bankito") is een Ecuadoriaanse niet-overheidsorganisatie (NGO) die gespecialiseerd is in gemeenschapsbanken voor hardwerkende vrouwen. De organisatie is gevestigd in Quito. Er zijn verschillende vestigingen in het hele land met Kiva-activiteiten in Azuay (Cuenca) en Manabi (Portoviejo) in het bijzonder. ESPOIR's belangrijkste verschil ten opzichte van andere micro-kredietinstellingen is haar dienstverlening op het gebied van gezondheidszorg en financiële scholing voor haar ondernemers. Dit omvat onder meer het stellen van persoonlijke en zakelijke doelen. Haar kantoor in Cuenca heeft een medische kliniek waar ongeveer 300 ondernemers per maand gezondheidszorg voor zichzelf en hun families ontvangen. Er zijn twee artsen in dienst.

ESPOIR wil vrouwen met een laag inkomen helpen; vrouwen die in de aan de rand van de maatschappij liggende stedelijke en landelijke gebieden van Ecuador wonen en die onvervulde basisbehoeften hebben. De enige vereiste aan de vrouwen is, is dat ze bereid zijn om hun inkomsten te verhogen, hun managementvaardigheden en hun gezondheid te verbeteren, en dat ze bereid zijn te vechten voor hun eigen welzijn en dat van hun families.

Het overgrote deel van de portefeuille van ESPOIR bestaat uit groepsleningen. Het uitzetten van  individuele leningen groeit echter, omdat voormalige ondernemers van ESPOIR hun groepsleningen terug betalen en grotere bedragen lenen om hun bedrijven te financieren om een eigen vermogen op te bouwen. Daarnaast biedt ESPOIR leningen voor nood, scholing en verbetering van huisvesting.

Met ingang van december 2008 had ESPOIR 1.712 gemeenschapsbanken, 30.902 leners die vrijwel allemaal vrouw waren, 41.815 actieve leningen en een portefeuille van $ 15.284.495,20.

Missie: bijdragen aan de economische, sociale en gezonde ontwikkeling van ondernemende vrouwen en arme vrouwelijke ondernemers in Ecuador; hen voorzien van micro-krediet en onderwijs, zodat zij hun vermogen om inkomsten te genereren kunnen versterken op zoek naar een beter leven voor vrouwen, kinderen en hun families.

Uitvoerend directeur dr. Francisco Moreno stuurt een bericht naar Kiva geldschieters:

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?