Ga naar..

SMEP Deposit Taking Microfinance Limited

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

SMEP Deposit Taking Microfinance Limited

SMEP is een toonaangevende christelijke organisatie voor microfinanciering in Kenia, geregistreerd in 1999 en nu volledig in handen van NCCK.

Voor die tijd bestond de organisatie in verschillende vormen. In eerste instantie als een voedselprogramma voor kinderen in de sloppenwijken van Mathare en later als een kredietprogramma van kleine leningen voor de mensen daar.

SMEP helpt nu meer dan 65.000 klanten met een totale portefeuille van bijna 1 miljard Keniaanse shilling. Het is een landelijke instelling met twintig vestigingen en dertien buitenlokaties die alle grote steden in Kenia bereikt.

Het primaire doel van SMEP is het verbeteren van de levensstandaard van de economisch arme en gemarginaliseerde ondernemers door toegang te verlenen tot krediet en andere diensten om de economische groei te stimuleren.

Om dit doel te bereiken wordt SMEP geleid door de volgende doelstellingen:

* verhoging van inkomstgenererende activiteiten onder ondernemers met een laag inkomen;
* verbetering van vaardigheden van haar klanten op het gebied van businessmanagement;
* toename van werkgelegenheid en verhoging van inkomens van haar doelgroep;
* het opstellen van een economisch duurzaam kredietprogramma.

In 2009 bereikte SMEP een belangrijke mijlpaal door samen te werken met Safaricom, zodat haar klanten hun leningen terug konden betalen met behulp van M-PESA. Vandaag de dag kunnen SMEP-klanten niet alleen hun lening terugbetalen, maar ze kunnen ook een klein bedrag sparen via M-PESA door het openen van een Hazina-plus rekening.

In 2010 heeft SMEP nog  een andere verandering ondergaan. Ze heeft de overgang gemaakt van enkel kredietverstrekkende instelling naar een instelling die ook stortingen kan aannemen  (onder de Keniaanse Microfinancieringswet van 2006). Ter voorbereiding opent SMEP vestigingsfaciliteiten waar klanten leningen kunnen ontvangen en terugbetalen, en geld op hun spaarrekeningen kunnen storten.
Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?