Ga naar..

South Pacific Business Development (SPBD)

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

SPBD's missie is het verbeteren van de levenskwaliteit  van mensen die in armoede leven in de arme eilandnaties van de Stille Zuidzee. Ons eerste doel is het onafhankelijke eiland Samoa, in het midden van de Stille Zuidzee. SPBD is een kopie van de Grameen Bank in Bangladesh. De Grameen Bank, opgericht door Prof Mohammed Yunus, is de  organisatie die als grote pionier op het gebied van microfinanciering wordt gezien.

Veel inwoners van Samoa lijden onder enorme armoede, die wordt veroorzaakt  door een gebrek aan kansen. Dit gebrek komt voort uit het feit dat er weinig traditioneel  werk beschikbaar is, waarvoor loon wordt uitbetaald. Voor de meeste Samoanen op het platteland bestaan er gewoon geen banen. SPBD biedt kleine, ongedekte leningen aan groepen vrouwen op het platteland. Deze vrouwen investeren hun leningen in bedrijven, die gebaseerd zijn op vaardigheden die zijzelf gebruiken om in hun levensonderhoud te voorzien.
De filosofie van SPBD met betrekking tot lenen is gebaseerd op respect voor eenieders aangeboren vindingrijkheid, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Het zijn deze kwaliteiten die mensen kredietwaardig maken, en niet het onderpand dat de traditionele banken vragen. Door toegang te verstrekken tot kapitaal maakt SPBD het voor vrouwen en hun families mogelijk om hun dromen na te streven en hun volledige potentieel te benutten.

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?