Ga naar..

Fundación Mario Santo Domingo (FMSD)

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger d.ruzius. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Speciale Mededeling over Fundacion Mario Santo Domingo van Kiva Staff op 9 november 2010: Kiva heeft onlangs on-site toezicht bij de Fundacion Mario Santo Domingo in om opnieuw te beoordelen van het niveau van de risico's van deze instelling. De analisten vonden dat sommige van de componenten die op Kiva uitziet tijdens onze due diligence-proces niet over een 4-sterren verdienen en aangepast de rating tot 3.

Partner Profile
Fundación Mario Santo Domingo is een private non-profit organisatie die was op 20 april 1960, opgericht in Barranquilla, het noorden van Colombia. FMSD is gewijd aan het ontwikkelen van programma's voor kansarme sectoren van de Colombiaanse maatschappij, en is momenteel actief in Barranquilla, Cartagena, Bogotá en omgeving van die steden. Evenals talrijke sociale programma's, FMSD heeft ook een microfinanciering programma om micro-ondernemingen te versterken in de gebieden waar FMSD werkt. FMSD heeft ook een lange geschiedenis van niet-financiële componenten zijn microfinanciering programma, waaronder opleiding zodat ondernemers hun eigen bedrijf te beginnen.

FMSD kan gecontacteerd worden op info@fmsd.org.co

Word lid van ons Kiva leningen team: Vrienden van FMSD en lees de blog items van Kiva Fellows op FMSD

Missie

Bevordering van het algemeen welzijn en brengen sociale ontwikkeling op nationaal niveau door ondersteuning voor educatieve, culturele, charitatieve en gezondheids-gerelateerde activiteiten en programma's, wetenschappelijk en technologisch onderzoek, het scheppen van banen en inkomen, en alle andere activiteiten die bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van leven van de algemene bevolking, met name in de armste gemeenschappen.

Visie

FMSD zal een nationale leider in ontwikkelingsprogramma's worden door het aanbieden van financiële steun en training voor micro-en kleine bedrijven in Colombia en door het bieden van uitgebreide ontwikkelingsprogramma's in arme gemeenschappen. FMSD krijgt internationale erkenning voor zijn sociale programma's van subsidiërende organisaties.

Achtergrond

Na de oprichting in 1960, FMSD geschapen zijn eerste micro-onderneming programma in Barranquilla in 1984. Het programma werd uitgebreid naar Cartagena en Isla de Barú in 1990, en in 1995 naar Bogotá, de hoofdstad van het land. Het programma ondersteunt de ondernemende initiatieven van solidariteit groepen, alleenstaande moeders, jongeren, plattelandsbewoners kredietnemers, winkeliers, bewoners, ouderen, ambachtslieden, automonteurs, ontheemden, carnaval performers en vissers. In 1987, FMSD creëerde zijn community development programma, het helpen van leden van de gemeenschap nieuwe huizen te bouwen voor zichzelf. Dankzij het programma, meer dan 50.000 Colombianen aan de Caribische kust hebben hun levensomstandigheden met de steun van particuliere, lokale, nationale en internationale organisaties.

 

Sinds 1999 heeft FMSD's Training Department aangeboden management Dialogue cursussen aan micro-ondernemers. Het programma werd versterkt in 2001 door middel van een overeenkomst met Acción International, USAID en de Corporation voor de ontwikkeling van micro-ondernemingen, door middel van nieuwe vormende en marketing strategieën voor de productieve sectoren. Sinds 2001 zijn er micro-ondernemingen namen deel aan marketing evenementen op zowel regionaal en nationaal niveau.

In 2007, lanceerde de FMSD Villas de San Pablo Neighborhood Macro-Project in Barranquilla, met plannen om 20.000 gezinnen te helpen zelf hun eigen huis gesubsidieerd. Een soortgelijk project genaamd Bicentennial Stad werd gelanceerd in Cartagena in januari 2008, waarvan 25.000 nieuwe woningen zullen worden gebouwd in totaal. FMSD hoopt beide projecten voor de gemeenschap volledig in 7 tot 10 jaar.

De stichting wordt geleid door de Administratieve Counsel, inclusief de raad van president. FMSD heeft ook een algemeen directeur en drie divisies die directe en coördineren van alle institutionele activiteiten: financiën en administratie, Micro-onderneming, en Sociale Ontwikkeling.

Programma's

1. Microfinanciering

Dit programma is bedoeld om te stimuleren en het genereren van inkomsten en werkgelegenheid te versterken door middel van business development programma's. Microfinanciering diensten worden aangeboden via satellietkantoren genaamd Customer Service Centers (Caus); deze centra liggen in de buurt van de gemeenschappen die zij dienen in overeenstemming met institutionele doelstellingen FMSD, en bieden zowel financiële als niet-financiële diensten.

Financiële component:

Kleine bedrijven hebben toegang tot de volgende producten:

  • Leningen voor werkkapitaal
  • Leningen voor vaste activa
  • Leningen voor technologie adoptie
  • Onderwijs leningen
  • Leningen voor huisvesting
Niet-financiële component:

Dit onderdeel is gericht op eigenaren van kleine bedrijven en ondernemers, en het is ...

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?