Ga naar..

Urwego Opportunity Bank of Rwanda (UOB), a partner of World Relief, HOPE International, and Opportunity International

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Lotte van Dijk. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Naam:
Urwego Opportunity Bank of Rwanda (UOB), een partner van World Relief, HOPE International en Opportunity International

Beschrijving:
11 September, 2011
Naar aanleiding van een verbetering in het Kiva systeem voor risicoclassificatie, heeft Kiva een herbeoordeling gedaan over de mate van het risico van het lenen van geld aan deze partner. Tijdens deze herbeoordeling, hebben onze analisten bijgewerkte operationele en financiële informatie verkregen over de partner, ook hebben zij kunnen praten met belangrijke leden van het personeel.
De informatie die tijdens dit proces verzameld werd, samen met het nieuwe Kiva risicoclassificatiesysteem, heeft geleid tot een herziening van de risico-beoordeling van UOB van 3 naar 4 sterren. De analisten hebben vastgesteld dat de risico variabelen bij een beoordeling volgens het nieuwe risicoclassificatiesysteem het beste in een 4 sterren classificatie passen.
Er is een bericht opgesteld waarin meer informatie wordt weergegeven over het risicoclassificatiesysteem van Kiva, hierin wordt ook een grafiek weergegeven met de relatieve omvang van de algemene wijzigingen voor de portefeuille van Kiva. Om dit bericht te lezen kunt u hier klikken. UOB is op de hoogte van de bevindingen van onze analisten en de bijbehorende verandering in de classificatie.

Beschrijving van de partner
De Urwego Opportunity Bank (UOB) is een bank gespecialiseerd in microfinanciering en heeft sinds 2007 een vergunning die werd toegekend door de Nationale Bank van Rwanda. UOB werd opgericht als het resultaat van een fusie tussen Urwego Community Banking, een toonaangevende microfinancieringsinstelling actief sinds 1997 en de Opportunity International Bank of Rwanda. UOB's visie is om een duurzame financiële instelling te zien, welke aanzienlijke economische, sociale en spirituele veranderingen teweeg kan brengen onder de kansarmen van Rwanda door een verscheidenheid van producten en aanverwante opleidingen op een manier die de liefde van Jezus Christus weerspiegelt.
UOB biedt haar klanten diverse kredieten (groeps-en individueel) en spaarmogelijkheden, alsmede trainingen voor zakelijke ondernemerschap, financiële geletterdheid en gezondheidsmanagement. UOB kan met behulp van haar partnerschap met Kiva nieuwe en innovatieve leenproducten ontwikkelen en aanbieden, zoals specifieke leningen voor de landbouwsector. Ongeveer 90% van de bevolking van Rwanda is direct of indirect gerelateerd aan de agrarische sector, en deze leningen kunnen van vitaal belang zijn voor het levensonderhoud van velen.
UOB is onlangs begonnen met het aanbieden micro-verzekeringen, en sinds juni 2011 zijn er 26.000 verzekerden. De bank vind het van belang om degene te bereiken die niet in aanmerking komen voor reguliere verzekeringen in de financiële sector, en heeft projecten geïmplementeerd om dit te kunnen bereiken. Dit wordt gedaan vanuit 36 vestigingen, inclusief bijkantoren en kredietkantoren, verspreid door het hele land. Onder hen is een "mobiele tak" die reist naar de meest afgelegen gebieden. UOB is ook van plan om technologie te implementeren om haar bereik uit te kunnen breiden, zoals de "Open Sky",technologie, een eigen communicatie-apparaat te lenen dat personeel in staat stelt om in het veld om toegang te krijgen tot het systeem zodat een snellere en betere klantenservice geboden kan worden.
Op 31 augustus 2011 leenden meer dan 37.000 ondernemers geld bij UOB en waren er meer dan 110.000 deposito klanten (inclusief de ondernemers die geld lenen). Ongeveer 90% van de ondernemers die geld lenen zijn vrouwen en 75% van het totale aantal ondernemers woont op het platteland.Sociale meerwaarde

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?