Ga naar..

MLO Humo and Partners

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

De missie van LLC MLO Humo en Partners is om het kwetsbare en achtergestelde deel van de bevolking in de landelijke gebieden van Tadzjikistan te ondersteunen. Humo doet dit door het verstrekken van financiële en consultancydiensten voor de ontwikkeling van kleine bedrijven.
Al meer dan vier jaar heeft Humo en Partners niet alleen micro-kredieten verschaft aan haar klanten, maar bood zij hun ook adviezen aan en diensten  zoals cash flow-analyse, businessplanschetsen en ondersteuning. Alle klanten ontvangen service van hoge kwaliteit, eerlijkheid, transparantie, en een snelle reactie van het personeel - zodat nieuwe leners doorgaans binnen drie tot zeven dagen toegang krijgen tot fondsen.
Humo en Partners heeft vier vestigingen en achttien filialen in Tadzjikistan. 25 regio's worden gedekt, waaronder veel landelijke locaties waar geen andere financiële diensten bestaan. Vanaf januari 2009 bedienen ze meer dan 8.000 actieve klanten met een totale portefeuille van 5,4 m USD. Ongeveer 45% van de klanten is vrouw. 88% woont op het platteland.

Over Tadzjikistan
Tadzjikistan is een klein land in Centraal-Azië met een unieke mix van islamitisch geloof, Sovjet-invloed en Centraal-Aziatische tradities. Tadzjikistan werd onafhankelijk in 1991 na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Het land zit nu in het proces van versterking van de economie na een burgeroorlog (1992-1997). Deze oorlog, die meer dan 50.000 levens kostte, veranderde deze afgelegen en bergachtige republiek in de bloedigste regio van het voormalige Sovjet-imperium. Er zijn de afgelopen jaren geen belangrijke incidenten op het gebied van de veiligheid geweest, maar toch blijft het land het armste in Centraal-Azië. Meer dan tweederde van de bevolking leeft in armoede.

Huidige economische crisis
Door een gebrek aan infrastructuur en industrie wordt de economie in grote mate gesteund door geld dat geëmigreerde Tadzjiekse werknemers naar hun familie overmaken. Met de wereldwijde economische crisis zijn veel mensen echter niet in staat om in het buitenland werk te vinden, zodat daarmee ook de situatie in Tadzjikistan steeds nijpender wordt. Toegang tot microkrediet is nu meer dan ooit nodig om mensen en hun bedrijven te ondersteunen in deze moeilijke economische tijden.

Geschiedenis van HUMO en Partners
Microcredietverleningsfonds "Humo" werd opgericht in 2004, door een NGO, nl. Care Tadzjikistan. Het is een niet-commercieel sociaal fonds. Het doel is de economische mogelijkheden en kwaliteit van leven te verhogen voor de armen en voor de sociaal onbeschermde sectoren van Tadzjikistan. Sinds 2007 heeft HUMO en Partners nauw samengewerkt met Kiva om ervoor te zorgen dat de fondsen worden verdeeld over klanten met een laag inkomen en dat er op tijd wordt afgelost. Middelen die via Kiva zijn ingezameld, zijn al uitgedeeld aan duizenden klanten van HUMO en Partners. Het fonds zal duizenden meer blijven voorzien van permanente toegang tot de financiële diensten die zij nodig hebben.
Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?