Wakibi zoekt een Bestuurslid Marketing & Communicatie (vrijwilligerswerk)

Wakibi is een zeer ambitieuze Nederlandse ANBI-stichting met CBF erkenning en aangesloten bij Goede Doelen Nederland, die is opgezet om mensen in ontwikkelingslanden te steunen in de strijd tegen armoede en hulpbehoevendheid. Wakibi verstrekt kleine leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Op haar platform wakibi.nl kan iedereen zélf een project uitkiezen om een kleine lening aan te verstrekken. 100% van deze lening gaat naar het project en 97% betaalt succesvol terug. De transparantie die Wakibi biedt, in combinatie met het zelf kunnen kiezen welk project er gekozen wordt en het ontbreken van een strijkstok principe (100% van de lening gaat naar het project) maakt Wakibi uniek in Nederland.

Wakibi heeft inmiddels meer dan 100.000 wereldondernemers kunnen helpen met > 8.000 deelnemers ("uitleners"). We bestaan door het fantastische netwerk van enthousiaste en goede vrijwilligers. Deze zijn verspreid over verschillende teams. Alle vrijwilligers zetten zich vanuit hun eigen expertise in voor Wakibi. Wakibi wil haar sociale impact vergroten en doet dit graag samen met maatschappelijk betrokken ondernemers. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een nieuw bestuurslid Marketing & Communicatie.

 

Functieomschrijving

Als bestuurslid Marketing & Communicatie heb je een strategische kijk op Marketing & Communicatie en heb je zicht op het totaal van de middelen waarmee Wakibi communiceert met doelgroepen en stakeholders. Je bent een expert en je focust op nieuwe ontwikkelingen en innovatie op het vlak van marketing en communicatie. In deze vrijwillige functie ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar. Daarnaast ben je aanwezig bij de maandelijkse bestuursvergadering.

 

Activiteiten

Je activiteiten bestaan uit het:

 • Delen van kennis ten aanzien van positionering en propositieontwikkeling ten behoeve van de Wakibi organisatie.
 • Delen van kennis en ervaring ten aanzien van de inzet van on- en offline middelen, (sociale) media en marketing.
 • Inzetten van je eigen marketingnetwerk voor Wakibi.
 • Realiseren van de strategie en het behalen van de organisatiedoelstellingen.
 • Initiëren van samenwerkingsverbanden en partners.
 • Initiëren van potentiele “groeimarkten”.
 • Initiëren en stimuleren van innovatie.

 

Verantwoordelijkheden

Je hebt de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het opstellen van een strategisch (meerjaren) marketing- & communicatieplan.
 • (Toezicht houden op) persberichten en andere uitingen in de (sociale) media.
 • Je bent ondersteunend bij het schrijven van operationele marketing- en communicatieplannen voor activiteiten en projecten.
 • Je bent inhoudelijk sparringpartner voor de Algemeen Directeur en de Teamleider Marketing & Communicatie.

 

Wij zoeken

Een ervaren strategische marketeer met meer dan 5 jaar ervaring in het vak. Je hebt corporate identity en online marketing kennis en ervaring met engagement/customer experience. Je hebt ervaring met werken met IT en bent in staat marketing plannen te koppelen aan concrete IT oplossingen. Bij voorkeur heb je bestuurservaring binnen de goede doelen wereld. Kennis van microkredieten is een pré.

Daarnaast kun je je vinden in de volgende competenties:

 • Anticiperen (analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen)
 • Vernieuwend (ziet kansen, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren)
 • Organiseren (communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd)
 • Oordeelsvorming (analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie)

En je hebt inzicht in de wereld van de Goede Doelen. Je hebt inzicht in het op eigentijdse wijze positioneren en ontwikkelen van het Wakibi-product.

 

Wat krijg jij er voor terug?

Wakibi is een mooie positieve organisatie met het hart op de goede plek. Je draagt bij aan een betere wereld en kunt heel direct een positieve impact maken op het leven van een ondernemer ergens ter wereld. Hoe mooi is dat! Daarnaast ontmoet je binnen Wakibi talloze vrijwilligers, met allerlei kennis en ervaring, die met passie en plezier samenwerken.

 

Aanvullende informatie

Lijkt het jou leuk om deze rol te vervullen? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact op met Frédérique Groen-Dudok de Wit van Groen Search|Coaching (frederique@groensearchcoaching.nl of 06-50900335).

Niets voor jou, maar wil je ons wel helpen als vrijwilliger? Bekijk onze andere vrijwilligersvacatures.