Wakibi zoekt een communicatie-ontwerper / grafisch vormgever / DTP'er (vrijwilligerswerk)

Wakibi is een zeer ambitieuze Nederlandse ANBI-stichting met CBF erkenning en aangesloten bij Goede Doelen Nederland, die is opgezet om mensen in ontwikkelingslanden te steunen in de strijd tegen armoede en hulpbehoevendheid. Wakibi verstrekt kleine leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Op haar platform wakibi.nl kan iedereen zélf een project uitkiezen om een kleine lening aan te verstrekken. 100% van deze lening gaat naar het project en 97% betaalt succesvol terug. De transparantie die Wakibi biedt, in combinatie met het zelf kunnen kiezen welk project er gekozen wordt en het ontbreken van een strijkstok principe (100% van de lening gaat naar het project) maakt Wakibi uniek in Nederland.

Wakibi heeft inmiddels meer dan 100.000 wereldondernemers kunnen helpen met > 8.000 deelnemers ("uitleners"). We bestaan door het fantastische netwerk van enthousiaste en goede vrijwilligers. Deze zijn verspreid over verschillende teams. Alle vrijwilligers zetten zich vanuit hun eigen expertise in voor Wakibi. Om structureel invulling te geven aan marketingcommunicatie is Wakibi op zoek naar communicatie-ontwerper / grafisch vormgever / DTP'er.

 

Functieomschrijving

Wakibi is op zoek naar grafische talenten die Wakibi voor langere termijn willen ondersteunen. We kunnen veel hulp gebruiken bij het ontwikkelen van campagnemateriaal en templates voor media-uitingen via de website en andere mediakanalen, maar bijvoorbeeld ook bij het maken van visitekaartjes of cadeaubonnen.

Je komt in een pooltje terecht. Als we een opdracht hebben ('wie heeft er deze week tijd om een kerstcadeaubon te maken"), kan je aangeven of je tijd hebt of niet. Uiteraard hebben we een colorguide, logo guide en een huisstijl waar je mee uit de voeten kan. 

 

Praktische informatie

 • Je werkt vanaf de plek waar jij wilt. 
 • Contact met medevrijwilligers is veelal virtueel en incidenteel een teammeetingoverleg.
 • Daarnaast zijn vrijwilligersdagen. Aanwezigheid is niet verplicht, maar we vinden het natuurlijk wel heel belangrijk dat je hierbij bent.

 

Wij zoeken iemand die

 • Creatief is.
 • Een communicatie-uiting van begin tot einde kan maken.
 • Pro-actief, enthousiast en zelfstandig is 
 • Enthousiast is en zich graag een paar uur per maand wil inzetten voor Wakibi. 

 

Wij bieden jou

 • De kans om bij te dragen aan het succes van ondernemers in ontwikkelingslanden.
 • Een enthousiast en divers netwerk waarin je veel kunt leren.
 • De mogelijkheid om een jonge organisatie te helpen uitbouwen.
 • Veel vrijheid bij het invullen van de functie.

 

Aanvullende informatie

Ben je geïnteresseerd in deze ontzettend belangrijke functie? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact op via support@wakibi.nl.

Niets voor jou, maar wil je ons wel helpen als vrijwilliger? Bekijk onze andere vrijwilligersvacatures.