Wakibi zoekt een teamleider redactie (vrijwilligerswerk)

Wakibi is een zeer ambitieuze Nederlandse ANBI-stichting met CBF erkenning en aangesloten bij Goede Doelen Nederland. Wakibi is opgezet om ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te steunen in de strijd tegen armoede en hulpbehoevendheid. Wakibi verstrekt kleine leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Op haar platform wakibi.nl kan iedereen zélf een project uitkiezen om een kleine lening aan te verstrekken. 100% van deze lening gaat naar het project en 97% betaalt succesvol terug. De transparantie die Wakibi biedt, in combinatie met het zelf kunnen kiezen welk project er gekozen wordt en het ontbreken van een strijkstok principe (100% van de lening gaat naar het project) maakt Wakibi uniek in Nederland!

Wakibi heeft inmiddels meer bijna 60.000  wereldondernemers kunnen helpen met bijna 9.000 deelnemers ("uitleners"). We bestaan door het fantastische netwerk van enthousiaste en goede vrijwilligers. Deze zijn verspreid over verschillende teams. Alle vrijwilligers zetten zich vanuit hun eigen expertise in voor Wakibi. Onze tekstschrijvers zorgen ervoor dat Wakibi nieuws wereldkundig wordt. Om hier gestructureerd invulling aan te geven, de groep tekstschrijvers te enthousiasmeren en te laten groeien is Wakibi op zoek naar een teamleider redactie.

Functieomschrijving

Als teamleider redactie stuur je de fantastische schrijvers uit ons redactieteam aan, doe je eindredactie over de geschreven content (van webpagina’s optimaliseren en nieuwsartikelen tot nieuwsbrieven en whitepapers) en bewaar je het overzicht. Vanuit het contentplan vertaal je doelstellingen naar relevante onderwerpen om over te schrijven. 
 
Samen met het social-mediateam, webbeheer en het vertaalteam zorg je voor een optimale online zichtbaarheid van onze stichting. Je draagt bij aan de groei en naamsbekendheid van Wakibi, zodat steeds meer wereldondernemers een beter bestaan op kunnen bouwen.

Praktische informatie

 • Je werkt vanaf de plek waar jij wilt.
 • Contact met het team vindt plaats via e-mail en videobellen.

Wij zoeken iemand die:

 • het leuk vindt om leiding te geven aan het redactieteam;
 • als spin in het web contact houdt met zowel de schrijvers als vrijwilligers in andere disciplines zoals social media;
 • goed kan plannen en overzicht bewaart van to do’s;
 • strategisch kan nadenken;
 • pro-actief en zelfstandig is;
 • enthousiast is en zich graag een paar uur per week wil inzetten voor Wakibi.

Wij bieden jou:

 • de kans om bij te dragen aan het succes van ondernemers in ontwikkelingslanden;
 • een enthousiast en divers netwerk waarin je veel kunt leren;
 • de mogelijkheid om een jonge organisatie te helpen uitbouwen;
 • veel vrijheid bij het invullen van de functie.

Ben je geïnteresseerd in deze ontzettend belangrijke functie? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact op via hr@wakibi.nl.

Niets voor jou, maar wil je ons wel helpen als vrijwilliger? Bekijk onze andere vrijwilligersvacatures.