Wakibi zoekt een teamleider vertalers (vrijwilligerswerk)

Stichting Wakibi biedt de mogelijkheid kleine leningen (microkredieten) aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken. Je kunt zelf de ondernemers uitkiezen en die ondersteunen met een bedrag vanaf € 25. Wakibi heeft geen strijkstok, alle leningen gaan dus voor 100% naar het gekozen project. Lees meer over Wakibi.

Wakibi heeft inmiddels meer dan 60.000 wereldondernemers kunnen helpen met meer dan 9.300 uitleners. We bestaan door een fantastisch netwerk van enthousiaste en goede vrijwilligers. Alle vrijwilligers zetten zich vanuit hun eigen expertise in voor Wakibi.

Onze vertalers zorgen ervoor dat de projecten die we importeren vanaf de Kiva website zoveel mogelijk in het Nederlands vertaald zijn. Om hier gestructureerd invulling aan te geven, de groep vertalers te enthousiasmeren en te laten groeien is Wakibi op zoek naar een teamleider vertalers.

Functieomschrijving

Je bent het eerst aanspreekpunt voor onze vertalers. Je zorgt ervoor dat ze kunnen gaan vertalen binnen het Wakibi-websitesysteem. Je zorgt voor de instructie voor nieuwe vertalers en bewaakt dat er één lijn is in de wijze van vertalen. Je enthousiasmeert het team en houdt een paar keer per jaar een (virtueel) teamoverleg. Als teamleider neem je zoveel mogelijk deel aan het virtuele maandelijkse teamleidersoverleg met de directie. Ook zorg je voor het contact met andere teams waar nodig voor het optimaal functioneren van jouw team. Je hebt veel vrijheid in deze functie.

Praktische informatie

  • Je werkt vanaf de plek waar jij wilt. 
  • Contact met medevrijwilligers is veelal virtueel.
  • Daarnaast is er tweemaal per jaar een vrijwilligersdag. Aanwezigheid is niet verplicht, maar we vinden het natuurlijk wel belangrijk dat je hierbij bent.

Wij zoeken iemand die:

  • Een team kan motiveren.
  • De Engelse en Nederlandse taal goed beheerst.
  • Enthousiast is en zich graag een paar uur per maand wil inzetten voor Wakibi. 

Wij bieden jou:

  • De kans om bij te dragen aan het succes van ondernemers in ontwikkelingslanden.
  • Een enthousiast en divers netwerk waarin je veel kunt leren.
  • De mogelijkheid om een jonge organisatie te helpen uitbouwen.
  • Veel vrijheid bij het invullen van de functie.

Aanvullende informatie

Ben je geïnteresseerd in deze ontzettend belangrijke functie? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact op via hr@wakibi.nl.

Is deze functie niet helemaal wat je zoekt, maar wil je ons wel helpen als vrijwilliger? Bekijk onze andere vrijwilligersvacatures.