Wakibi zoekt vertalers (vrijwilligerswerk)

Wakibi is een jonge organisatie die ondernemers in ontwikkelingslanden stimuleert. Dit gebeurt middels het uitlenen van kleine bedragen door Nederlandse leden en bedrijven. 100% van het bedrag dat leden hiervoor beschikbaar stellen gaat naar de door hen gekozen ondernemers.

Als vertaler ben je ervoor verantwoordelijk dat de beschikbare leningen en veldpartners (met Engelstalige beschrijving) zo goed mogelijk gepresenteerd worden in het Nederlands. Met name het begin van iedere maand worden er een groot aantal leningen geplaatst die zo snel mogelijk naar het Nederlands vertaald worden. Door goede Nederlandstalige teksten spreken de projecten een breder publiek aan en worden de leningen sneller vervuld.

 

Als vertaler beschik je over

  • Sterke schriftelijke Nederlandstalige en Engelstalige eigenschappen
  • De kennis om teksten te vertalen zodat deze prettig leesbaar blijven maar inhoudelijk ook 100% een afspiegeling zijn van de originele tekst
  • De wil om een aantal uur per maand teksten te vertalen

Als je lid bent van het vertalersteam kun je de teksten in de Wakibi-site aanpassen. Verder kun je zoekfilters instellen met je eigen criteria voor projecten die vertaald moeten worden. Zo heb je de mogelijkheid om je in te zetten voor die projecten waarmee je de meeste affiniteit hebt.

Interesse om te vertalen voor Wakibi? Stuur een mail naar ons via support@wakibi.nl.

Niets voor jou, maar wil je ons wel helpen als vrijwilliger? Bekijk onze andere vrijwilligersvacatures.