Britt van Berkel, eventmanager bij Wakibi

Britt van Berkel organiseert als vrijwilliger evenementen voor wakibi.

"Na mijn studie hotelschool en marketing heb ik gewerkt als projectmanager bij een marketing event bureau. In mijn rol als project/ event manager had ik het enorm naar mijn zin, maar ik miste de toegevoegde waarde in mijn werk. Ik wilde graag iets bijdragen aan de wereld en op die manier impact maken. Sinds dit jaar ben ik daarom werkzaam als projectmanager in het non-profit team van Effectory, een bedrijf dat organisaties helpt feedback op te halen bij hun medewerkers.

Voor mijn studie heb ik veel in het buitenland gezeten, en gezien hoe moeilijk het daar kan zijn om een onderneming op te zetten. Door middel van microfinanciering kunnen wij mensen daar een kans geven. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen, dus ben ik ook sinds oktober 2020 betrokken bij Wakibi als vrijwilliger in het evenemententeam. We organiseren supergave dingen, zoals de vrijwilligersdagen, partnerdagen, masterclasses, maar dit jaar ook een fundraising event voor het 10-jarig bestaan van Wakibi! Supertof dus! Je bent echt een soort spin-in-het-web, wat het werk heel dynamisch maakt.

Naast het zijn van vrijwilliger steun ik zelf ook een ondernemer. In 2018 heb ik een aantal weken in Kirgizië gereisd, een ontzettend mooi en indrukwekkend land. Daar hebben we acht dagen te paard rondgetrokken door de bergen en verschillende (boeren) families ontmoet. Maar ook gezien hoe belangrijk het is dat vrouwen zelf een inkomen kunnen genereren en niet afhankelijk hoeven te zijn. Daarom steun ik nu Aigul, een onderneemster in Kirgizië die de lening gebruikt om melkkoeien te kopen voor de verkoop van biologische melk. Het is mooi om te zien dat iedere maand een deel van de lening wordt terugbetaald en je op die manier weer nieuwe ondernemers kan ondersteunen. Ik raad zeker iedereen aan om ook uitlener te worden, en als het kan in landen waar je wellicht zelf ooit eens bent geweest, op die manier wordt het een stuk tastbaarder!"

Volg Britt op LinkedIn

Britt van Berkel, eventmanager bij Wakibi

Geïnspireerd door het verhaal van Britt?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden