Wakibi in je testament

Nalaten aan Wakibi

Wil jij ondernemers in ontwikkelingslanden blijven ondersteunen, ook wanneer jij er niet meer bent? Dan kun je besluiten geld na te laten aan Wakibi via jouw testament.

Met jouw nalatenschap help jij niet alleen ondernemers met hun bedrijf, maar indirect ook hun families en directe community. Jij bepaalt zelf waar jouw geld terechtkomt – zoals in een bepaald land of bij specifieke projecten. Ons financiële team beheert jouw nalatenschap uiterst zorgvuldig, waarbij alles goed wordt afgestemd met de notaris en nabestaanden. Ook zal er – indien gewenst – een rapportage gemaakt worden voor erfgenamen.

Hoe werkt nalaten aan Wakibi?

  • Wakibi als erfgenaam. Neem Wakibi op als erfgenaam in je testament
  • Een legaat nalaten. Neem een vastgesteld geldbedrag, een percentage van jouw nalatenschap of een bepaald goed op in jouw testament
  • Een Fonds op Naam opzetten. Laat een nieuw Wakibi-fonds oprichten met een focus op bijvoorbeeld vrouwelijke ondernemers of ondernemers van een specifiek land. 

Nalaten aan een goed doel zoals Wakibi is alleen mogelijk via een testament dat door een notaris is opgesteld. Een zelf-geschreven verklaring is onvoldoende. Voor een juiste afhandeling bij de notaris is het van belang de officiële gegevens van Wakibi op te nemen: 

Stichting Wakibi
KvK-nummer: 53277201
RSIN-nummer: 8508.20.807
Postadres: Tenierslaan 23, 1412 JE Naarden
E-mail: support@wakibi.nl of e-mail penningmeester: h.vloemans@wakibi.nl
Hoofdthema: Het stimuleren van zelfredzaamheid en het bestrijden van armoede door middel van microkrediet.
Bankrekening: NL15TRIO0212314629

100% van jouw gift gaat naar Wakibi

Stichting Wakibi is geregistreerd als ANBI (algemeen nut beogende instelling) en een erkende organisatie bij het Centraal Bureau Fondsenwerving.Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen over jouw erfdeel of legaat. Zo wordt jouw nalatenschap aan Wakibi geheel gebruikt om ondernemers in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Meer weten?

Overweeg je om Wakibi in jouw testament op te nemen? Of wil je meer informatie over nalaten aan Wakibi? Onze penningmeester Hans Vloemans helpt je graag verder! Stuur een mail naar h.vloemans@wakibi.nl of bel 06-46771086.