Bakker Blanca uit El Salvador werkt nu slimmer, dankzij microkrediet

Door Redactie Wakibi op 9-10-2020

Impact van microkrediet

Blanca (60) werkt twaalf uur per dag in haar bakkerij in Ciudad El Triunfo in El Salvador. Om zeven uur 's ochtends bakt ze samen met haar man de eerste partij brood. Regelmatig reist ze meer dan 30 kilometer met het openbaar vervoer naar de stad om voorraden in te kopen. Rond zeven uur ’s avonds is ze klaar. Zo gaat het dag na dag, al meer dan negentien jaar.

Blanca heeft van nature veel doorzettingsvermogen, wat nog eens wordt versterkt door haar verlangen om haar gezin te helpen. Als kind ging ze niet naar school, omdat daar geen geld voor was. Wel leerde ze al op jonge leeftijd brood bakken, het ambacht waarmee ze nu voor haar vier kinderen en kleindochter kan zorgen.

Een praktische oplossing om slimmer te werken

Het ging haar goed af, maar haar doel om uit te breiden om zo haar gezin een betere toekomst te geven, was nog niet bereikt. Want hoewel Blanca in de basisbehoeften van haar gezin kon voorzien, was het vaak lastig om aan de vraag van haar klanten te voldoen. Ze besefte dat er iets moest veranderen, en besloot dat het tijd werd om slimmer te gaan werken. Op die manier kon ze haar gezin meer geven.

Zoals ze dat haar hele leven al deed, ging Blanca op zoek naar een praktische oplossing. Daarom kocht ze een auto: zo kon ze het brood naar haar klanten te brengen, meer verkopen, makkelijker meer materiaal inkopen en zo uiteindelijk beter voor haar gezin zorgen.

Bedrijfsgroei én een beter bestaan

Helaas was de auto niet direct inzetbaar, deze had eerst onderhoud nodig. Gelukkig hoorde Blanca over microfinanciering, nam contact op met een van de lokale partners en kreeg een lening van € 1100, mogelijk gemaakt door 39 uitleners, die haar zo hielpen om de reparatie van de auto mogelijk te maken.

Mede dankzij de lening kan Blanca nu beter aan de vraag van haar klanten voldoen. Vroeger was ze geld kwijt aan openbaar vervoer als ze inkopen ging doen, dat geld houdt ze nu over als winst. Maar wat het belangrijkste is: ze kan haar kinderen en kleindochter een beter bestaan bieden!

Een lening helpt doelen bereiken!

Een lening is zo veel meer dan alleen geld verstrekken - het helpt mensen hun doelen te bereiken. Wil jij vrouwen zoals Blanca helpen? Door een kleine lening help jij hun leven te veranderen!

Dit artikel is hertaald o.b.v. originele content op Kiva.org.