Burundese vluchteling Jacqueline zelfredzaam dankzij zeepbedrijf

Door Fleur Reuser op 4-11-2019

Impact van microkrediet

In 2017 moest Jacqueline haar huis in Burundi noodgedwongen ontvluchten. Inmiddels heeft ze een nieuw leven opgebouwd in Rwanda. In het begin was het niet makkelijk om elke avond te zorgen voor een maaltijd voor haar drie kinderen.

Powered by Kiva

Maar dankzij leningen van Kiva en haar eigen ondernemende, hardwerkende karakter heeft zij nu haar eigen business in vloeibare zeep opgezet. Dit heeft haar leven compleet veranderd. Haar bedrijf gaat zo goed, dat ze nu zelfs meerdere mensen in dienst heeft voor haar groeiende bedrijf. Van de inkomsten kan ze haar kinderen naar school sturen. Niet alleen haar leven is dus veranderd, maar ook die van de mensen om haar heen. Ze is dankbaar voor de kans die zij gekregen heeft, en wil deze kans met haar bedrijf ook geven aan andere mensen in nood.

Vorig jaar werden wereldwijd bijna 70 miljoen mensen gedwongen te vluchten en hun huizen achter te laten, net als Jacqueline. Wil jij ook iemand als Jacqueline helpen? Via onze uitgebreide zoekfunctie kan je zoeken op ‘refugee’, om inspirerende projecten van vluchtelingen te vinden. Jean De Dieu uit Burundi bijvoorbeeld, is gevlucht naar een vluchtelingenkamp in Rwanda. Hier heeft heeft een winkel geopend waar hij bijvoorbeeld bonen en meel verkoopt. Met de opbrengst kan hij zijn gezin onderhouden. Eerder gebruikte Jean een Wakibi-lening om cassavemeel te introduceren, waar veel vraag naar was. Nu vraagt hij om een tweede lening om zijn voorraad te kunnen vergroten, zodat hij aan de behoeften van zijn klanten kan voldoen. Help jij hem zijn leven te veranderen?