Drie nieuwe vrouwen in Raad van Toezicht

Door Redactie Wakibi op 20-12-2017

Wakibi heeft sinds kort drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht benoemd: drie topvrouwen! Samen met de twee zittende leden zien ze toe op het beleid en de algemene gang van zaken van Wakibi. Via deze blog stellen we de dames graag aan je voor.  


Coachen, maar niet op de payroll
Melanie Hubers werkt al tien jaar als zelfstandig interim-manager en is gespecialiseerd in financiële en fiscale vraagstukken. ,,In het Financieel Dagblad las ik een artikel over Wakibi, dat meteen mijn aandacht trok. Ik zocht een jong bedrijf om te coachen met kennis, zonder op de payroll te staan. Bij Wakibi krijg ik de kans de peilstok erin te steken: hoe staat de organisatie er financieel gezien voor, en hoe kan een stevige basis worden neergezet.”


Ondernemerschap; kansen en toekomst
“Ondernemerschap start bijna altijd met mensen die in jou geloven, die in jou willen investeren. Zelf heb ik ook ooit een kans gekregen”, zegt entrepreneur Jolanda Degen. Ze nam begin 2000 een stenen reisbureau over om dit uit te bouwen tot één van de grootste online reisbedrijven van de Benelux. ,,Ik zet graag mijn expertise in voor Wakibi en zie veel mogelijkheden om deze mooie non profit organisatie met kundige en enthousiaste vrijwilligers nog verder uit te bouwen. Ook het crowdfunding platform is helemaal van deze tijd; laagdrempelig, persoonlijk en voor iedereen toegankelijk.” Wat haar aanspreekt aan Wakibi is dat er geld wordt geleend in plaats van gegeven. ,,Het investeren in ondernemers in ontwikkelingslanden gaat op deze manier zoveel verder dan het helpen van een individu. Daar geloof ik in.”


Hardgroeiende organisatie
Adviseur Eleonoor Hintzen helpt bedrijven bij duurzaam ondernemen en geeft advies over strategische ontwikkeling. Ze is goed te spreken over het Wakibi-systeem: ,,Een laagdrempelige manier van microfinanciering, je kind zou het zakgeld er zelfs voor kunnen gebruiken! Tegelijkertijd is Wakibi een hard groeiende organisatie, die goed in elkaar moet zitten om de groei aan te kunnen. Ik wil graag bijdragen aan die ontwikkeling en zorgen dat het een sterke stichting blijft.”


PS: Via Wakibi leen je persoonlijk aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden, zodat zij een beter bestaan op kunnen bouwen. Wil je ook ondernemers ondersteunen via Wakibi? Ga naar onze projecten pagina, kies een project en doe mee!