Het verhaal van Meerim uit Kirgizië: een voorbeeld voor haar zussen zijn

Door Redactie Wakibi op 9-9-2016

Impact van microkrediet

Meerim: “Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn zussen… ze laten zien dat je door te studeren een toekomst voor jezelf kunt opbouwen.” Lees hoe Meerim vrouwen en meisjes over de hele wereld hoop wil geven op een betere toekomst.

Het belang van onderwijs

Over de hele wereld wordt miljoenen vrouwen en meisjes de mogelijkheid ontnomen om een opleiding te volgen en hun dromen na te jagen. Culturele normen, lerarentekorten, schoolgeld en de kosten voor boeken, ze dragen er allemaal aan bij dat 63 miljoen meisjes niet naar het basis- en voortgezet onderwijs kunnen.

Maar er zijn ook verhalen die hoop geven – verhalen zoals die van Meerim, die haar hele leven in Kirgizië gewoond heeft; een land dat lijdt onder politieke instabiliteit en waar veel armoede is.

41 buitenlanders uit 15 landen veranderden voorgoed haar leven, via een microfinancieringslening. Zie in het filmpje hieronder hoe dat haar leven veranderde. 

* (Kiva is de organisatie waar Wakibi haar leningen van betrekt).

Niet vanzelf

Het ging niet vanzelf, maar Meerim hield vast aan haar droom om ooit een opleiding te kunnen volgen en een rolmodel te kunnen zijn voor haar jongere zussen.

“Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn zussen… ze laten zien dat je door te studeren een toekomst voor jezelf kunt opbouwen”.

Droom

Meerim droomt ervan de diplomatie in te gaan, om anderen haar land en alles waarvan ze houdt in het land te laten leren kennen. Tegelijkertijd is zij ambassadeur voor al die meisjes die ervan dromen ooit in haar voetstappen te treden.

“Ik denk dat ik later politica zal worden; dat was al mijn droom toen ik nog kind was. En waarom niet? Ik krijg de kans; ik heb een mircofinancieringslening om te gaan studeren aan de Amerikaanse Universiteit van Centraal Azie in Kirgizië. Ik krijg dus de kans om – mijn dromen waar te maken.”


Wil je meer studenten zoals Meerim steunen, help met een lening voor onderwijs via Wakibi.
 

Bron: Kiva.org - Meerim’s Story: Paving the way for her sisters in Kyrgyzstan
Redactie Wakibi 2016 - Vertaling Arnold Vermeeren
pers@wakibi.nl