Hoe microfinanciering ondernemende Filipijnse vrouwen vooruit helpt

Door Redactie Wakibi op 3-7-2021

Impact van microkrediet

Bacolod wordt ook wel de suikerhoofdstad van de Filippijnen genoemd. In de omgeving zie je het ene suikerrietveld na het andere. Toch is het in Bacolod niet een en al zoetigheid: maak kennis met Cecilia, ze bereidt en verkoopt met veel succes gezouten gedroogde vis.

Cecilia begon haar vishandel ooit met het inkopen van verse vis op krediet bij leveranciers. De leveranciers wilden meestal het grootste deel van het inkoopbedrag binnen drie dagen terug zien. Het lukte niet altijd om binnen drie dagen genoeg vis te verkopen, waardoor Cecilia in de problemen kwam.

Door microfinanciering groeide Cecilia’s omzet sterk

Drie jaar geleden maakte Cecilia kennis met een groep vrouwen die samen gebruik maakten van microkredieten. Cecilia sloot zich bij hen aan en kon zo deelnemen aan de groepslening. Dat beviel goed; ze ontwikkelde haar zakelijke vaardigheden en bouwde een goede terugbetalingsgeschiedenis op. Hierdoor kon ze na een tijdje overstappen op een individuele lening. Door microkredieten is de hoeveelheid vis die ze verkoopt sterk vergroot en haar bedrijf is exponentieel gegroeid. 

 

Bovendien geniet Cecilia ervan om deel uit te maken van de zakenvrouwen gemeenschap. Ze kan gebruik maken van de aanvullende diensten die de gemeenschap biedt, zoals onder andere opleidingsmogelijkheden, medische hulp, levensverzekeringen, uitkeringen bij overlijden door ongeval. 

Biedt meer ondernemende vrouwen op de Filipijnen mogelijkheden

Door microkredieten heeft Cecilia een enorme vooruitgang gemaakt. Ze is dankbaar voor de mogelijkheden die ze kreeg, en het einde van de groei van haar bedrijf is nog lang niet in zicht.

Voor veel mensen op de Filipijnen is het moeilijk om toegang te krijgen tot financiering voor het opzetten of uitbreiden van een eigen bedrijf of boerderij. Er zijn meer Filipijnse vrouwen zoals Cecilia die onze steun nodig hebben. 

Dit artikel is hertaald o.b.v. originele content op Kiva.org.