Ontmoet ondernemers in India

Door Redactie Wakibi op 4-6-2019

Impact van microkrediet

In onze rubriek ‘Ondernemers van de maand’ zetten we elke maand een aantal ondernemers die iets met elkaar gemeen heeft in the picture. We trappen af met: ondernemers in India! Eind vorig jaar, reisde onze partner Riksja Travel af naar India, om met eigen ogen te zien wat het effect is van microkrediet.... 

In onze rubriek ‘Ondernemers van de maand’ zetten we elke maand een aantal ondernemers die iets met elkaar gemeen heeft in the picture. We trappen af met: ondernemers in India! Eind vorig jaar, reisde onze partner Riksja Travel af naar India, om met eigen ogen te zien wat het effect is van microkrediet. Vaak heeft een kleine lening aan een ondernemer een groot effect op de gemeenschap waar die ondernemer deel van uitmaakt. 

Een goed voorbeeld is Gomathi. Van de leningen die zij ontving, kon zij een kapotte machine in haar weverij laten repareren. Op die manier kan ze haar bedrijf draaiende houden, waar veel mensen van afhankelijk van zijn. 

Om dit met eigen ogen te zien zocht Riksja Travel, partner van Wakibi, Gomathi op in India. Ze spraken haar en andere lokale ondernemers, en vroegen naar het effect van microfinanciering. Bekijk de mini-docu en zie hoe jij met slechts 25 euro niet alleen het leven van één iemand kan veranderen, maar ook van de mensen in zijn of haar omgeving. We willen Riksja Travel enorm bedanken voor het maken van deze prachtige video!  

Wil jij ons helpen?

We zouden het te gek vinden als je de video deelt via social media. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen kennis maken met deze ondernemers in India en het werk dat wij doen. En ben je enthousiast geworden om zelf een ondernemer te steunen? Leuk! Het kan al vanaf 25 euro. Kies hier een project van Wakibi dat jij wilt ondersteunen.