Opbrengst Wakibi-wandeling ruim 12.500 euro!

Door Redactie Wakibi op 9-10-2023

Women Empowerment fonds

Wakibiwandeling

Sponsorwandeling

Bijna 70 wandelaars deden zaterdag 7 oktober mee aan de eerste Wakibi-wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Samen hebben ze ruim 900.000 stappen gezet in de strijd tegen armoede. Dankzij 437 donateurs leverde dat maar liefst 12.515 euro op voor het verstrekken van microkredieten aan vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Het bedrag zal nog verder oplopen tot boven de 13.000 euro, is de verwachting.

“Een prachtige opbrengst waarmee we veel vrouwen verder op weg kunnen helpen”, aldus directeur Sylvia Siertsema na afloop. Ze bedankte iedereen die heeft bijgedragen, als organisator, wandelaar of als donateur.

Sfeervolle wandeling in het duingebied

De wandelaars konden kiezen uit 3 afstanden: 7, 10 en 16 kilometer. Met het prachtige nazomerweer kostte het niemand moeite de wandeling uit te lopen. En de lopers ontmoetten elkaar onderweg regelmatig, bijvoorbeeld als er een mooi fotomoment was met de vele herten in het wandelgebied. Na afloop konden de wandelaars, veelal vrijwilligers van Wakibi met familieleden en vrienden, en verschillende uitleners, met een drankje en een hapje nog even napraten. Daarbij ging het natuurlijk over de mooie en sfeervolle wandeling in het duingebied. “Het is ontzettend leuk elkaar ook eens op deze manier te ontmoeten”, klonk het vaak.

Eén van de vele hertentijdens de wandeling  in het duingebied
Wandelen in de strijd tegen armoede
Prachtig nazomerweer tijdens de eerste editie van de Wakibi wandeling
Wakibi vrijwilligers, vrienden, familieleden en uitleners wandelen mee tijdens de eerste editie van de Wakibi wandeling

Dankzij microkredieten bouwen aan een betere toekomst

Maar ook deelden de wandelaars hun ervaringen met het geven van microkredieten. Al sinds 2011 geven uitleners via Wakibi microkredieten aan ondernemers in zo’n 70 ontwikkelingslanden. Enkele jaren geleden heeft Wakibi het Women Empowerment Fonds opgericht, speciaal gericht op vrouwelijke ondernemers. Zij hebben nog minder dan mannen toegang tot de officiële kapitaalmarkt, onder meer omdat ze vaak geen opleiding en onderpand hebben. Dankzij microkredieten kunnen ze met een eigen onderneming bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf, hun familie en directe omgeving. Een klein bedrag heeft vaak al een groot positief effect op de onderneming. Bij een microkrediet horen doorgaans ook scholingsprogramma’s waarmee de ondernemers zichzelf kunnen ontwikkelen. Via Wakibi zijn al meer dan 100.000 ondernemers gesteund voor een totaalbedrag van ruim 7 miljoen euro.

Deelnemers en sponsors van de Wakibi-wandeling bedankt!

Kom zelf in actie


Heb je de Wakibi-wandeling gemist of ben je vergeten te doneren? Je kunt ook nu nog doneren (ook kleine bedragen!) aan de Wakibi-wandeling. De opbrengst gaat naar het Women Empowerment Fonds van Wakibi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de volgende Wakibi Wandeling in 2024?

Wij houden je graag op de hoogte!

Klik hier en laat je mailadres achter ›