Samen sterker

Door Redactie Wakibi op 26-8-2017

Wakibi en Oneplanetcrowd willen hun activiteiten over en weer bij elkaars leden onder de aandacht brengen. In deze Wakibi blog aandacht voor het speelfilmproject Rafaël- geef vluchtelingen een gezicht, van crowdfundingplatform Oneplanetcrowd.

Oneplanetcrowd versnelt verduurzaming economie

Oneplanetcrowd is een crowdfundingplatform die de overgang naar een duurzame economie wil versnellen. Dit doen ze door innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen te brengen.
De ondernemers worden door Oneplanetcrowd zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid en sociaal maatschappelijk karakter. Bij gebleken geschiktheid kunnen deze ondernemers crowdfunden via Oneplanetcrowd en kunnen investeerders hen een lening of converteerbare lening verstrekken. Zo kunnen zij investeren in duurzame projecten met én een aantrekkelijk financieel rendement én positieve impact op mens en milieu.

Speelfilmproject Rafaël - geef vluchtelingen een gezicht


Een project dat op dit moment bij Oneplanetcrowd loopt is de speelfilm Rafaël. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Tunesische bootvluchteling Nizar en Brabantse kapster Winny. Deze twee geliefden hebben er alles voor over om bij elkaar en bij hun kind Rafaël te zijn. Het is een verfilming van een gelijknamige roman van Christine Otten, een spannend en actueel verhaal over grenzen, dromen, wilskracht en liefde die alles overwint. De film wordt geregisseerd door de Oscar-genomineerde Ben Sombogaart (o.a. de Tweeling, Knielen op een bed violen).
Met deze film willen de makers één van de vele aangrijpende verhalen van vluchtelingen een gezicht geven en zo de discussie rondom migratie positief beïnvloeden.


 

Klik hier om een preview van het verhaal te zien. Ook vind je hier meer informatie over hoe je middels een lening bij kunt dragen aan de productie van deze film.

Christine van den Tweel – redactie Wakibi