Wist je dat? Een lening aan een vrouw meer doet!

Door Redactie Wakibi op 8-3-2016

Impact van microkrediet

Wist je dat.... Een lening aan een vrouw een geweldige positieve spiraal aan effecten tot gevolg heeft! Vrouwen investeren bijvoorbeeld 80% van hun inkomen in de gezondheid en het welzijn van hun kinderen.   

Als je leent aan een vrouw

heeft dat een geweldige positieve spiraal aan effecten tot gevolg:

* Vrouwen investeren 80% van hun inkomen in de gezondheid en het welzijn van hun kinderen

* Een kind van een moeder die kan lezen 50% meer kans heeft ouder te worden dan 5 jaar

* De kans op een extra schooljaar voor meisjes wordt vergroot en daarmee hun kans op de arbeidmarkt stijgt met 20%

* Dochters van economisch zelfstandige moeders meer kans hebben om ook later zelfstandig in hun inkomen te kunnen voorzien

 

Doe ook mee en verstrek vandaag nog een lening! #InvesteerinHaarToekomst

 

Internationale vrouwendag 8 maart 2016

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. De erkenning van deze dag bestaat al meer dan honderd jaar en is het resultaat van een vrouwenstaking in de textielindustrie in New York op 8 maart 1908. De eerste "Nationale Dag van de Vrouw" werd gehouden in de Verenigde Staten in 1909, al voordat vrouwen zelfs het recht hadden om te stemmen. Naast het feit dat het een dag is die ons jaarlijks bewust moet maken van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, is het vandaag de dag uitgegroeid tot een officiële feestdag in Afghanistan, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Burkina Faso, Cambodja, China, Cuba, Laos, Mongolië, Montenegro, Rusland, Tadzjikistan, Vietnam en Zambia - om er maar eens een paar te noemen. In veel van deze landen wordt deze dag gevierd als Moederdag, waarbij kinderen hun moeders en grootmoeders extra aandacht schenken.

Terwijl vrouwen overduidelijk een grote vooruitgang hebben geboekt sinds de eerste viering van een vrouwendag, zijn we helaas nog ver verwijderd van een perfecte gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Overal ter wereld krijgen vrouwen nog steeds geen gelijk loon voor gelijkwaardig werk, noch zijn zij evenredig vertegenwoordigd in de politiek. Op een wereldwijde schaal krijgen vrouwen consequent minder goed toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. En niet te vergeten zijn er nog veel plaatsen waar vrouwen geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam en het slachtoffer zijn van regelmatig huiselijk geweld.

Een kleine lening aan een vrouw waar ook ter wereld kan haar in staat stellen zelfstandig te worden, te investeren in een toekomst, een gelijke positie te krijgen, haar kinderen een opleiding te bieden en hen - en haarzelf - meer mogelijkheden te geven voor een goede gezondheid en medische zorg.

Via Wakibi kun je met een microkrediet helpen de positie van vrouwen en meisjes te veranderen in de samenleving. Wanneer je een lening geeft aan een vrouw, help je haar niet alleen economisch te versterken, maar help je in het wereldwijd realiseren van gendergelijkheid voor huidige en toekomstige generaties.

Doe ook mee! www.wakibi.nl/projecten/vrouwen

Waarom Wakibi?

Wakibi is een platform waar leners over de hele wereld en Nederlandse uitleners op eenvoudige wijze bij elkaar worden gebracht. Wakibi biedt de mogelijkheid om kleine leningen aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken. Ondernemende mensen krijgen een kans om zich uit de armoede te onttrekken en een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen. Als uitlener ben je volledig in controle over wat er met je geld gebeurt. Je kunt zelf de ondernemers uitkiezen en die ondersteunen met een bedrag vanaf € 25. Wanneer de lening is terugbetaald kan het opnieuw in een project worden geïnvesteerd of worden teruggestort op de eigen bankrekening.

Als onderdeel van een keten is elke schakel van belang. Centrale rol in de keten is het Amerikaanse Kiva en de maatschappelijk gedreven organisaties in meer dan 65 landen om microkredieten aan de mensen die het meest nodig hebben - maar ook aan projecten voor schone energie, ondersteuning in herstel in conflict-zone, en nog veel meer. Lees meer


PS. zie ook op onze website NIEUWS, waar veel artikelen te vinden zijn over Womens' Empowerment, PowerVrouwen, Lenen aan vrouwelijke vluchtelingen en nog veel meer over vrouwen in ontwikkelingslanden.
 

Bronnen:
www.un.org/millenniumgoals/pdf/report-2013/2013_progress_english.pdf
www3.weforum.org/docs/WEF_GAC_WomensEmpowerment_FiveChallangesOneSolution_Compendium_2013.pdf
www.weforum.org/reports/global-agenda-council-womens-empowerment-2012-2014 
www.kiva.org/women


Meer informatie over de Internationale vrouwendag?

Ga dan naar deze NL website: www.internationale-vrouwendag.nl

Voor de internationale versie deze website: www.internationalwomensday.com