Zo ondersteunt microkrediet meerdere generaties in hun zelfredzaamheid

Door Redactie Wakibi op 4-2-2020

Impact van microkrediet

In het Peruaanse stadje Chivay, gelegen op meer dan 3500 meter hoogte, woont alleenstaande moeder Estefania Cacya Penaloza. Ze heeft de dagelijkse zorg voor zes familieleden en verdient haar geld met de opbrengst uit haar supermarktje. Binnenkort start haar nieuwe project: het oogsten van de tuinbonen en kikkererwten van haar moeder Genoveva, die afgelopen jaar is overleden. 

Tot een week voor haar dood was Genoveva nog te vinden tussen haar tuinbonen en kikkererwten, die ze verbouwde met behulp van microkrediet. Met de lening was de moeder van Estefania in staat haar bonen te verbouwen en van de opbrengst te sparen. Zo kon ze haar eigen begrafenis betalen, liet ze geen schulden achter en kon ze na haar dood een geldbedrag aan haar kinderen nalaten. En de oogst van de bonen…

Ter ere van mijn moeder

Het verhaal van Genoveva laat zien wat een kleine lening kan betekenen voor iemand die graag wil werken en wil slagen in het leven. Dochter Estefania is gemotiveerd om in haar moeders voetsporen te treden. "Ik heb nooit tuinbonen of kikkererwten verbouwd, maar ik wil de bonen graag oogsten, ter ere van mijn hardwerkende moeder." Haar doel is de gewassen te oogsten en het land opnieuw te verbouwen om zo haar moeders bedrijf te laten voortbestaan.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Zelf hoopt Estefania met de inkomsten die ze verdient in haar supermarkt, en nu met de oogst van haar moeder, een goede opleiding te kunnen bieden aan haar kinderen en kleinkinderen. Met haar krachtige moeder als voorbeeld gaat ze deze nieuwe uitdaging in haar leven aan.

Een klein bedrag uitlenen?

Wil je graag mensen zoals Estefania ondersteunen en een bedrag uitlenen, kijk dan bij de projecten op onze website.

Powered by Kiva