Annemarie Smit, teamleider social media bij Wakibi

Annemarie Smit is als vrijwilliger teamleider social media bij Wakibi.

Sinds april 2020 werk ik voor Wakibi, als teamleider van het social media-team. Wij zorgen ervoor dat Wakibi op al onze social media-kanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter) onder de aandacht wordt gebracht. Zo dragen we bij aan de naamsbekendheid van Wakibi en inspireren we mensen om ook uitlener of bedrijfspartner te worden.

Ik heb een achtergrond als redacteur en content manager, en werk sinds een paar jaar als freelancer. Voor diverse opdrachtgevers ben ik werkzaam als tekstschrijver, redacteur, vertaler en social media manager. Daarnaast heb ik al zes jaar een blog over reizen met kinderen: Ishetnogver.nl. We willen onze kinderen zoveel mogelijk van de wereld laten zien (voor zover de schoolvakanties dat toelaten…), niet alleen in Europa maar ook daarbuiten. Een paar jaar geleden maakten we een mooie kampeerrondreis door Namibië en zagen mijn kinderen armoede van dichtbij. Dat maakte natuurlijk een grote indruk.

Ondertussen steun ik via Wakibi verschillende projecten. Zo steun ik Anne uit Kenia die een eigen boerderij heeft, en Abeer uit Egypte die een boekwinkeltje heeft. Ik kies altijd voor vrouwen, omdat het voor hen moeilijker is om aan geld te komen. En ik heb een voorkeur voor projecten in Afrika, omdat ik daar zelf verschillende keren ben geweest. Mijn kinderen hebben ook allebei een project uitgekozen. Het is leuk om berichten te ontvangen over terugbetalingen, en nog leuker als er weer genoeg geld in ons account staat om een nieuw project uit te kiezen! Het mooie van Wakibi is dat het zo laagdrempelig is; met een klein bedrag kun je al iemand helpen met het opzetten of laten groeien van een onderneming.

Annemarie Smit, vrijwilliger bij Wakibi.

Geïnspireerd door het verhaal van Annemarie?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden