Het coronavirus treft ondernemers in ontwikkelingslanden hard - Steun hen juist nu

Met de komst van Corona kwamen heel veel ondernemers in de problemen, maar waar bij sommige landen er steun vanuit de overheid kwam, is dat in ontwikkelingslanden vaak lastig. Dat terwijl hun lokale economieën vaak ook hard werden getroffen. Zo werden ondernemers soms gedwongen om te kiezen tussen armoede, honger of om te werken in gevaarlijke omstandigheden.

Om die reden is Wakibi het Corona Noodfonds gestart, voor ondernemers in deze gebieden. Wakibi heeft zelf €10.000 in het noodfonds geïnvesteerd, en dat bedrag is met de hulp van donaties van bedrijven en particulieren uitgegroeid tot meer dan €25.000. Door dit bedrag te blijven investeren zijn er al 246 projecten gesteund, 1230 mensen geholpen in meer dan 30 landen. En is de sociale impact maar liefst €60.500! 

Wakibi wil het bedrag van 25.000 graag verdubbelen naar 50.000! Zodat Wakibi aan nog meer ondernemers een microkrediet kan verstrekken. 

Daarom roepen we iedereen op, bedrijven én particulieren, om (extra) te doneren aan het Wakibi Corona Noodfonds.

Steun ook ondernemers in ontwikkelingslanden!

Elke euro helpt! Doneer nu aan het Wakibi Corona Noodfonds via iDeal, Tikkie of scan de QR-code.

QR-code Microkredieten

Of doneer heel gemakkelijk via Tikkie door op deze link te klikken. 

Ben je uitlener en ingelogd? En wil je doneren via onderstaande knop?
Let er dan op dat als je een krediet open hebt staan, automatisch je krediet wordt gedoneerd aan het Corona Noodfonds. 

Maak ook social impact

De totale social impact van het Corona Noodfonds is enorm. Veel van de ondernemers hebben hun orginele lening al volledig terugbetaald. Alle terugbetaalde bedragen leent Wakibi weer opnieuw uit. Zo kunnen we ondernemers blijven ondersteunen en dragen we samen bij aan een betere wereld en zelfredzaamheid. Bekijk de onderstaande presentatie voor actuele cijfers van het Wakibi Corona Noodfonds.

Over Wakibi Microkredieten

Stichting Wakibi biedt de mogelijkheid kleine leningen (microkredieten) aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken. Je kunt zelf de ondernemers uitkiezen en die ondersteunen met een bedrag vanaf € 25. Wakibi heeft geen strijkstok, alle leningen gaan dus voor 100% naar het gekozen project. 

Voor het Corona Noodfonds kies je niet zelf de ondernemers maar doneer je aan Wakibi voor het Corona Noodfonds. 
Het gedoneerde bedrag wordt door Wakibi na een terugbetaling telkens weer opnieuw uitgeleend. 

Wakibi wordt hoofdzakelijk gerund door vrijwilligers en benadert microkrediet nét iets anders.

Wat is een microkrediet?

Microkrediet is een lening voor startende en bestaande ondernemers en noemen we ook wel microfinanciering. Dit is een vorm van financiële dienstverlening die zich richt op individuen en kleine organisaties in minder kansrijke situaties. Denk hierbij aan beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden die vaak geen toegang hebben tot de kapitaalmarkt. Microkredieten maken het voor deze ondernemers mogelijk om een kleine lening af te sluiten waarmee zij hun bedrijf op kunnen zettten.

Wakibi streeft naar gelijkere kansen en een betere, fijnere en gezondere toekomst voor iedereen. 

Wakibi Mircrokredieten

Draag ook bij aan het Corona Noodfonds

Draag ook bij aan het Corona Noodfonds net zoals Enno Masurel, Hoogleraar VU, Duurzaam Ondernemen. 

Enno Masurel, Hoogleraar VU, Duurzaam Ondernemen & Donateur Wakibi:

"Ik vraag uw aandacht en steun voor ondernemers in ontwikkelingslanden die geholpen kunnen zijn met uw financiële bijdrage. Wakibi is hiervoor een zeer geschikt en betrouwbaar platform".