Esther van der Stegen, eventmanager bij Wakibi

Het is mij een grote eer om het evenementen team van Wakibi te mogen versterken!

In het kort iets over mijn achtergrond; ik heb meer dan 15 jaar gewerkt in de modebranche. Hoofdzakelijk als product developer. Met kleine en grote teams in binnen- en buitenland de productie in banen geleid. Zeer dynamisch en leerzaam werk.

Begin dit jaar 2022 heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn passie gaan najagen als voice-over. Ik heb al een paar mooie opdrachten mogen inspreken voor Stichting Kika en Corpus “reis door de mens”.

Daarnaast zet ik mij graag in voor goede doelen, zo ben ik in januari 2020 een week op Lesbos geweest om daar te helpen de vluchtelingen in hun basisbehoeften te voorzien. 

Eten en warme kleding uitdelen is goed, maar daarna willen mensen toch echt zelf hun zaken kunnen regelen met als doel hun gezin onderhouden. Mede daarom spreekt Wakibi mij zo aan. 

Ik geloof in zelfredzaamheid. Door middel van microkredieten zorgt Wakibi dat mensen weer het heft in eigen handen kunnen nemen. Zo kunnen ze voor zichzelf, hun gezin en naasten zorgen, dat is een basisbehoefte waar ieder mens recht op heeft.

Daarom zet ik mij in als vrijwilliger bij het evenemententeam van Wakibi. Zelf steun ik via Wakibi ook een ondernemer, zij heet Gaudence. Zij woont in Rwanda en runt een marktkraam in levensmiddelen naast een vluchtelingenkamp. Door middel van deze lening kan zij zelfstandig opereren, haar winkel laten groeien en daarmee ook haar gezin een betere toekomst geven. Lees hier haar verhaal.

Esther van der Stegen, eventmanager bij Wakibi

Geïnspireerd door het verhaal van Esther?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden