De Wakibi-cadeaubon: ook interessant voor bedrijven

Door Peter Blees op 23-11-2023

socialimpact

Nog op zoek naar een duurzaam kerst- of eindejaarsgeschenk voor de medewerkers van je bedrijf of voor zakelijke relaties? Iets dat meer impact heeft dan een wijn-, bier- of koffiepakket? Met de Wakibi-cadeaubon kun je samen betere kansen bieden aan ondernemers in ontwikkelingslanden. De ontvanger verstrekt via de bon een microkrediet aan een wereldondernemer. Internetbedrijf Yoast heeft er goede ervaringen mee.

‘Dit is ons goed bevallen’

“Wij hebben een paar jaar geleden al onze medewerkers een Wakibi-cadeaubon van 100 euro gegeven als eindejaarsgeschenk”, vertelt Judith Terbeek-Arts, management assistent van internetbedrijf Yoast in Wijchen. “Dat is prima bevallen; het sloeg heel goed aan bij onze mensen. Ik vind het zelf ook leuk om te zien hoe lang zoiets doorwerkt, want ik krijg nu nog regelmatig melding van bedragen die worden afgelost. Dat geld kun je dan weer opnieuw uitlenen.”

Het geven van zo’n cadeaubon past goed bij de bedrijfsfilosofie van Yoast, met als missie: SEO (zoekmachine-optimalisatie) voor iedereen. Yoast streeft naar diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. “We doen veel aan het ondersteunen en empoweren van bedrijven en mensen, omdat we echt van betekenis willen zijn.” Ook dit jaar bestelt Yoast weer de Wakibi-cadeaubonnen voor de 70 Nederlandse medewerkers en bovendien 40 Engelstalige cadeaubonnen van Kiva (de Amerikaanse partner van Wakibi) voor de werknemers in de buitenlandse vestigingen.

Een cadeau aan de gemeenschap

De Wakibi-bonnen zijn te koop voor bedragen van 25, 50, 100, 125, 150, 175 of 200 euro. Wakibi-directeur Marije Roozendaal: “Het is echt een cadeau met impact. We zien steeds vaker dat bedrijven, maar ook gemeenten en onderwijsorganisaties, bij de kerst- of oudejaarsgeschenken kiezen voor de mogelijkheid het cadeau door te geven aan de gemeenschap. Maar natuurlijk kunnen ook particulieren bij welke gelegenheid dan ook een Wakibi-cadeaubon schenken. Veel mensen weten niet meer wat ze moeten vragen of geven voor een verjaardag of jubileum. Met een Wakibi-cadeaubon zorg je ervoor dat de wereld weer een stukje beter wordt.”

Meer informatie over de cadeaubonnen:

Voor bedrijven en organisaties: wakibi.nl/company-giftcards
Voor particulieren: wakibi.nl/cadeaubon

Wil je meer weten over Yoast: yoast.com/about-us/community/