Een betere toekomst voor Martha’s kinderen nu zij meer inkomsten heeft dankzij een microkrediet

Door Mirjam de Graaf op 10-6-2020

Impact van microkrediet

De Peruaanse Martha Magali wilde graag een koe kopen om met de verkoop van de melk voor extra inkomen te zorgen. Het microkrediet dat ze kreeg maakte het verschil voor haar hele gezin.

Martha groeide op tussen de dieren en leerde de kneepjes van het veehoudersvak van haar ouders. Inmiddels fokt ze zelf een uniek ras schapen op een boerderij in een afgelegen plattelandsgebied. Dat loopt goed, maar ze wilde haar kinderen graag meer kunnen geven, zoals een goede opleiding. 

Melk verkopen voor extra inkomen

Ze besloot een lening aan te vragen om een koe te kopen. Op haar schapenboerderij had ze alle faciliteiten al om de koe te verzorgen, dus verkoop van de melk zou zonder extra investeringen voor een flinke verhoging van haar inkomen zorgen. De lening kwam er, en daarmee ook de koe.

Betere opleiding voor de kinderen

En de zaken gaan inderdaad goed sinds de koe is aangeschaft. Martha zelf denkt dat het haar anders vele jaren had gekost om op haar huidige inkomstenniveau te komen. Het belangrijkste gevolg daarvan: haar kinderen hoeven niet meer zoveel te helpen op de boerderij. Ze kunnen zich concentreren op school en met een betere opleiding werken aan hun toekomst. En daar was het Martha allemaal om te doen. De komende jaren hoopt ze met het extra inkomen ook verbeteringen aan hun huis aan te brengen, om een fijn thuis zonder gebreken te creëren.

Maak ook het verschil voor iemand als Martha

Een kleine lening kan een steen in het water zijn en op veel vlakken in iemands leven voor een verandering zorgen. Steun ook vrouwen als Martha met een kleine lening, en bekijk onze projecten.

Dit artikel is hertaald o.b.v. originele content op Kiva.org.