Een blog over kerstpakketten? Waarom NU?

Door Helen Albada op 13-6-2019

Waarom microkredieten

Steun een goed doel via het kerstpakket. Zo biedt Wakibi organisaties een kerstcadeaubon van 25 euro, waarmee een microkrediet wordt verstrekt aan kansarmen in ontwikkelingslanden.

We zijn nog aan het bijkomen van de paaseitjes, maar bij veel bedrijven zijn de voorbereidingen voor kerstpakketten al in volle gang! Wist je dat een werkgever gemiddeld € 47 euro* aan een kerstpakket besteedt? Terwijl veel Nederlanders welvarend genoeg zijn te kunnen kopen wat ze lekker vinden, krijgen ze met kerst een doos vol spullen die ze zelf misschien wel nooit zouden aanschaffen. Hoe mooi zou het zijn als je de kaas, wijn en noten kan inwisselen voor een cadeau waar jij niet alleen zelf iets aan hebt, maar ook iemand die het heel hard nodig heeft.

Gelukkig geven steeds meer bedrijven hun medewerkers de laatste jaren de mogelijkheid meer te doen met hun kerstpakket. In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen wordt het steunen van goede doelen via het kerstpakket steeds populairder. Ook Wakibi biedt organisaties en hun medewerkers een innovatief alternatief. Vanaf dit jaar is het mogelijk een speciale Wakibi-kerstcadeaubon van 25 euro voor jouw collega’s of relaties te bestellen, waarmee een microkrediet kan worden verstrekt aan een van onze initiatiefrijke ondernemers in een ontwikkelingsland. Eenmaal geïnvesteerd ontvangt de kredietverstrekker updates over de voortgang en terugbetaling van de lening.
 

Zelf kiezen in wie je investeert

Ontvangers kiezen zélf aan welke ondernemer in een ontwikkelingsland ze hun geld lenen. 100% van het geld gaat naar het gekozen project. Wakibi kent een terugbetalingspercentage van maar liefst 98,4%! Kies er vervolgens voor om het bedrag teruggestort te krijgen op de bankrekening, of investeer het geld in een nieuw project. Met de Wakibi-kerstcadeaubon steunen bedrijven dus een goed doel, zónder dat dit ten koste gaat van de bestedingsvrijheid van hun medewerkers en relaties.
 

Wijn, kaas, bonbons en noten, of…?

Ooit had het kerstpakket een duidelijke functie: de boer gaf zijn knechten en meiden voor kerst een doos met eten mee, zodat zij de koude wintermaanden konden doorkomen. Nog steeds zijn etenswaren de meest verkochte kerstpakket-producten. Gelukkig stappen langzaamaan steeds meer bedrijven ervanaf. Mocht deze traditie toch nog diep zitten, kan er naast de Wakibi-kerstcadeaubon van € 25 nog € 22 worden besteed aan een mooie fles wijn en een lekker kaasje. Win-win, toch?

*Bron: Financieel Dagblad