Hoe een start-up van bralettes vrouwen op verschillende manieren ondersteunt

Door Inge Jansen op 15-6-2024

Partners en sponsors

Women Empowerment fonds

Soft Revolt is een Amsterdamse start-up die op een duurzame manier gebreide bralettes maakt die steun en comfort bieden aan de draagsters. Eén van de manieren waarop Soft Revolt zelf aan geld kwam bij de ontwikkeling van hun product, was een crowdfunding actie waarbij vooral vrouwen instapten om het bedrijf te ondersteunen bij de groei. Dat inspireerde Soft Revolt om iets terug te doen voor vrouwen op financieel gebied. Wakibi vrijwilliger Martine Würsten in gesprek met Kim Bakker van Soft Revolt.

“Afgelopen International Women's Day hebben we 10% van de dagomzet gedoneerd aan het Women Empowerment Fund van Wakibi", vertelt Kim. “Daarmee helpen we andere vrouwelijke ondernemers die minder makkelijk toegang hebben tot leningen van financiële instellingen. We vinden het belangrijk dat zij ook de mogelijkheid krijgen om te ondernemen, zoals wij die kans ook gekregen hebben”.

De leningen van Wakibi zorgen ervoor dat vrouwen klein beginnen met ondernemen en steeds hun bedrijf kunnen uitbouwen. Dat sprak Soft Revolt aan omdat zij op dezelfde manier gestart zijn. “Steun en support zijn kernwoorden die op meerdere manieren bij ons bedrijf passen.” En dat sluit naadloos aan bij het Women Empowerment van Wakibi. "Daarnaast wordt de lening terugbetaald en kun je dus meerdere vrouwen helpen met hetzelfde geld", aldus Kim. Nieuwsgierig naar wat Kim nog meer te vertellen heeft over duurzaam ondernemen en social impact maken? Luister dan naar de Social Impact Show van Wakibi.