Hoe gaat het nu met…?

Door Redactie Wakibi op 22-9-2015

Impact van microkrediet

Over Wakibi

We laten graag zien hoe het met onze verre ondernemers gaat. Wakibi sprak met twee vrouwelijke ondernemers over hun lening en hoe zij dit gebruiken om succesvolle ondernemers te worden.

We laten graag zien hoe het met onze verre ondernemers gaat. Hoe maken zij gebruik van de microfinanciering? Wat levert het hen op? Dit keer geven we een update over Yolanda van de Filipijnen en Ana Marilley uit El Salvador. Zij zetten hun leningen op verschillende manieren in, maar hebben hetzelfde doel: het verbeteren van hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen.

Yolanda

Maak kennis met Yolanda! Dit is inmiddels haar tweede lening. Ze is erg dankbaar voor de voortzetting van de financiële én morele steun. Deze steun is tot nu toe van grote betekenis voor haar geweest. Met de opbrengsten uit haar fruit- en groentekraam is zij daadwerkelijk in staat om haar leven te verbeteren.

Het bedrag wat zij leent is opnieuw €950,-. Met de lening die nu uitstaat, wil ze onder meer mango’s, sinaasappels, druiven, kool, zoete aardappelen en wortelen kopen en die in haar fruit- en groentekraam verkopen. Ondanks het feit dat er dagen zijn waarop ze weinig verkoopt, blijft Yolanda vrolijk en positief. Immers: ‘Als de zon blijft opgaan, zal ook mijn verkoop gaan lopen!’.

Haar doel is om met haar eigen fruit- en groentekraam op de markt te kunnen staan. Ze vertrouwt er op dat haar harde werk op een dag zijn vruchten afwerpt. Wekelijks komt Yolanda samen met andere ondernemers die gebruik maken van microfinanciering. Tijdens deze ontmoetingen bestuderen ze gezamenlijk de bijbel, bouwen ze sociaal kapitaal op en betalen ze de leningen terug. Deze groepen bestaan uit 15 tot 30 leden.

 

Wil je vrouwen zoals Yolanda steunen, klik dan hier

Ana Mariley

Ana is 24 jaar oud en woont samen met haar partner en twee kinderen in een eigen huis. Haar jongste kind is 2 maanden oud en de oudste is 7. Ana is een harde werker. Ze verdient haar geld als huishoudster op een ranch. Het geld wat zij verdient, besteedt ze aan benodigdheden voor haar eigen huishouden.

Zij heeft met behulp van een vorige lening hun huis kunnen laten repareren. Met de nieuw aangevraagde lening wil Ana zand, cement en verf kopen om de muren van het huis te verven. De muren in haar huis zijn momenteel in slechte conditie. Ze hoopt de lening dan ook snel te ontvangen zodat ze op korte termijn kunnen beginnen. Op deze manier hoopt ze haar gezin een warm thuis te geven. Een stabiele basis van waaruit zijzelf, haar man en haar kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Wil je vrouwen zoals Ana Mariley steunen, klik dan hier.

De lening van Yolanda is hier op onze website vinden en hier op de website van Kiva.

De lening van Ana Mariley is hier op onze website vinden en hier op de website van Kiva.