Hoe kies ik een ondernemer om aan uit te lenen?

Door Redactie Wakibi op 27-6-2023

Women Empowerment fonds

Microkredieten

Inloggen op Wakibi.nl is zowel spannend (wow kijk eens naar al die leners!) als een beetje overweldigend (wow, kijk eens naar AL die leners).

Wakibi financiert leningen in meer dan 80 verschillende landen over de hele wereld via meer dan 300 veldpartners. Onze leners zijn actief in diverse sectoren en industrieën en zij gebruiken hun leningen voor een breed scala van doelen. Als uitlener heb je veel opties! Je kunt echter nooit de fout ingaan. Alle leningen zijn het waard om in te investeren. Maar hier zijn een paar manieren om voor jou de juiste lening te kiezen.

1. Bedenk welke doelen jou inspireren

Heb je een passie voor onderwijs? Wil je vluchtelingen helpen, vrouwenrechten ondersteunen, rampenherstel financieren of bijdragen aan initiatieven op het gebied van duurzaamheid?

Aan de rechterkant van onze uitleenpagina ontdek projecten vind je een knop ‘zoeken’ vervolgens kun je de leningen sorteren op "kenmerk", "sector" of "tags" waarin jij geïnteresseerd bent. Als er een specifiek doel is waar jij om geeft en het staat niet in de lijst, typ het dan in de zoekbalk (Engels) bovenaan de kolom.

Eén van onze leners met haar kind in Kenya

Foto: Eén van onze leners met haar kind in Kenia

2. Reis de wereld rond met je lening

Heb jij in een ander land gewoond? Heb je een betekenisvolle reiservaring? Heb je familie in een ander land? Maak opnieuw contact met deze plekken op de wereld door een lener te financieren in een land dat een speciaal plekje heeft in je hart! Of, als er een regio is waar je onlangs veel over gehoord hebt in het nieuws, draag daar dan een steentje bij. Filter leningen op het land of regio van jouw voorkeur en vind leningen waar jij een persoonlijke band mee hebt.

Deze boerin uit Oekraine met haar zoon leent bij Wakibi

Foto: Deze boerin met haar zoon leent om haar boerenbedrijf verder te ontwikkelen.

3. Meld je aan voor maandelijks automatisch uitlenen aan projecten van vrouwen

Ben je dol op Wakibi, maar lukt het je niet om zo vaak als je zou willen naar de site te gaan om een project te kiezen? Meld je dan aan voor het Women Empowerment Fonds van Wakibi. Kies het bedrag dat je elke maand automatisch wilt doneren. Wij kiezen waar je geld naartoe gaat. De impact die je daarmee maakt kun je volgen via de website van Wakibi.

Eén van onze leners uit India

Foto: Eén van onze leners uit India

4. Bekijk onze "projecten-pagina"

Zit je nog steeds vast? Sorteer dan op ontdek projecten leningen in jouw favoriete thema. Selecteer een thema, dan krijg je de leningen te zien waarin jij geïnteresseerd bent! Bekijk bijvoorbeeld leningen op het gebied van landbouw, voedsel, vluchtelingen, milieuvriendelijke projecten.

We zijn benieuwd welke lening jij kiest! Laat je het ons weten via social media? Instagram, LinkedIN, Facebook, Twitter