Who run the world? Girls!

Door Redactie Wakibi op 6-3-2019

Waarom microkredieten

Vrijdag 8 maart worden vrouwen wereldwijd in het zonnetje gezet. Tijdens de Internationale vrouwendag wordt namelijk stilgestaan bij de rechten en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Bij Wakibi staan we dagelijks stil bij de rechten van vrouwen. Enerzijds omdat we vrouwen de kans willen bieden economisch onafhankelijk te worden en te blijven. Anderzijds hebben we ook groot vertrouwen in het ondernemerschap van vrouwen.

In tegenstelling tot mannen nemen vrouwen over het algemeen minder grote risico’s tijdens het ondernemen. Vaak worden beslissingen uitvoeriger overdacht en zorgvuldiger genomen. Controle houden is belangrijker dan groei. Dat komt doordat vrouwen ook bezig zijn met de pluseffecten van het ondernemen, dus naast een bedrijf runnen er ook voor zorgen dat je kinderen naar school kunnen, er elke dag een maaltijd op tafel staat en er genoeg geld overblijft om de rekeningen te betalen. Daarom heeft Wakibi inmiddels al 31.060 leningen verstrekt aan vrouwen en 13.199 aan mannen. 
 

Superheldinnen

De internationale vrouwendag van 2019 staat in het teken van heldinnen. En dat is precies zoals wij de vrouwelijke ondernemers zien die met onmisbare steun een onderneming kunnen starten. Maak kennis met een paar van onze heldinnen:

Jackline uit Kenia kon dankzij een microlening een melkkoe kopen en haar land verbouwen zodat ze nu thee, mais, granen, eieren en avocado’s produceert. En het heeft ervoor gezorgd dat alle vier haar kinderen naar school kunnen en een opleiding kunnen volgen.
Bekijk hier het filmpje van Jackline

Lourdes uit Paraguay begon met het verkopen van haar zelfgemaakte empanadas. Dankzij een lening kon ze haar winkel steeds verder uitbreiden. Door te sparen, te investeren in de juiste benodigdheden heeft ze nu ook een huis voor haar en haar zoon.
Bekijk hier het filmpje van Lourdes

Benieuwd naar onze andere heldinnen? Kijk dan op: https://www.wakibi.nl/projecten.