Keniaanse boer Michael droomt van een mooie toekomst voor zijn kinderen

Door Redactie Wakibi op 26-11-2020

Impact van microkrediet

Maak kennis met Michael Kamundi, een hardwerkende boer uit Nkubu in Kenia. Michael werkt om zijn droom te realiseren: een ​​betere toekomst voor zijn kinderen.

Als toegewijde echtgenoot en vader doet Michael er alles aan om voor zijn gezin te zorgen. Dat betekent elke dag eten op tafel, en goed onderwijs voor zijn kinderen. Hiervoor verbouwd en verkoopt Michael sinds zes jaar bananen en koffie. Hij heeft ook twee melkkoeien, Lucy en Kairu.

Onderwijs als sleutel tot succes

Michael is ervan overtuigd dat onderwijs de sleutel tot succes is voor zijn vijf kinderen. Twee van hen zijn schoolgaand, terwijl de oudste drie inmiddels hoger onderwijs hebben afgerond en zijn gaan werken. Zijn jongste zoon zat onlangs in een cruciale fase van zijn middelbare schoolopleiding, namelijk de voorbereiding voor zijn examens. En Michael vreesde dat hij het schoolgeld voor zijn zoon niet zou kunnen betalen.

Michael's droom: onafhankelijke kinderen 

Michael zocht een manier om de kosten te betalen zodat zijn zoon op school kon blijven. Hij nam contact op met een microfinancieringsinstelling, die het levensonderhoud van kleine boeren en ondernemers wil verbeteren. Dankzij een lening via Wakibi, samen met de inkomsten uit de verkoop van zijn bananen en koffie, kon Michael het schoolgeld van zijn zoon volledig én op tijd betalen. Zijn zoon kon op school blijven en zijn opleiding afmaken. Voor Michael is het realiseren van zijn droom weer een stap dichterbij!

Een steentje bijdragen aan onafhankelijkheid

Michael is ontzettend dankbaar voor de microfinanciering, en de twaalf individuele geldschieters en vier uitleenteams die zijn lening ondersteunden. Ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan Michaels doel om zijn kinderen op te voeden tot onafhankelijke volwassenen die zelfvoorzienend kunnen leven. Wil jij toegewijde boeren zoals Michael helpen? Door een kleine lening te verstrekken help jij mee hun dromen te realiseren!

Dit artikel is hertaald op basis van originele content op Kiva.org.