Leven en werken op het Land: boeiende foto’s uit Latijns-Amerika en Kenya

Door Redactie Wakibi op 18-1-2016

Veldwerkers, zogenaamde ‘Field Partners’*, van microkrediet organisaties ondersteunen grote aantallen kleine ondernemers met een lening die wordt terugbetaald. In de loop van deze leenperiodes voorzien veldwerkers ons regelmatig van boeiende, inspirerende foto’s. We willen ons enthousiasme graag met u delen. Daarvoor hebben we enkele foto’s voor u geselecteerd die zijn gemaakt in Latijns-Amerika en Kenia.  

In het landelijke stadje Pucará in Noord-Peru woont Avelino, een 62-jarige koffieboer.
 

Veldwerker Gordon Thompson in Peru zegt het zo: “Avelino heeft op een verfrissende manier iets “geaards” over zich. Ik realiseer me dat hij het moeilijk vindt om over zijn dromen te vertellen omdat hij het dromen gemeen heeft met iedereen om hem heen. Sommigen jagen zakelijke dromen na, willen brandweerman worden, of verkoper, of ze willen graag een medisch beroep uitoefenen, of les gaan geven. Avelino’s hartstocht is koffie telen”.

Wij schreven al eerder over Avelino. Bekijk het artikel hier: Geloven in een koffieboer in Peru


Esther was met behulp van een microkrediet lening in staat om haar landbouwbedrijfje in Limuru in Kenia uit te breiden.
 

Ze verbouwt thee, maïs, wortelen en kool. Ze verkoopt haar oogst op markten in een nabijgelegen stad. Veldwerker Alan Mathers vertelde ons dat de winst die Esther met haar bedrijfje behaalt haar een degelijk inkomen verschaft, waarmee ze haar gezin kan onderhouden en de opleiding van haar kinderen kan betalen.

Wij schreven al eerder over Esther. Bekijk het artikel hier: Afrikaans stof was je niet meer van je voeten
 


Veldwerker Mark Eisenberg in Ecuador maakte deze foto van de achttienjarige ondernemer Wilson Fabian die druk en succesvol bezig is om zijn microkrediet terug te betalen.
 

Deze lening hielp hem om grondstoffen te kopen voor het maken van de betonblokken die hij verkoopt. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij vastbesloten om zijn bedrijfje uit te breiden!


Veldwerker Alan Mathers in Kenia heeft ons prachtige foto’s gestuurd, waaronder deze van Sebeth en haar familie! Sebeth is een veelzijdige ondernemer die een scala aan ondernemingen onder haar hoede heeft. Zoals een kledingatelier en landbouwprojecten. Ze werkt samen met de organisatie ‘Hand in Hand Eastern Africa’. 

De organisatie HiH EA voorziet niet uitsluitend in leningen, maar verzorgt ook financiële cursussen voor leners. Sebeth werkt hard aan het onderhouden van haar gezin, en ook van haar vier kleinkinderen. 
 

Noot vertaler: ga voor meer informatie over deze Keniaanse organisatie naar de Engelstalige site.
 

In de Maya gemeenschappen in Guatemala is weven een integraal onderdeel van de culturele traditie.
 

Het ene uiteinde van het textiel in wording wordt met behulp van een riem om de pols van de kunstenaar gewikkeld. De andere kant van het werkstuk wordt veel hoger vastgezet. De draden worden geverfd met kleurstoffen van allerlei planten, van groenten, of zelfs met kleurige kevers, om de gewenste schitterende tinten aan te brengen. 


*Als u via Wakibi een microkrediet verstrekt, leent u uw geld uit aan een kredietvrager die ons is aangereikt door Kiva. Kiva werkt daarvoor samen met 303 Field Partners in meer dan 80 landen. Deze partners zijn met zorg gekozen.

In samenwerking met betrouwbare Field Partners kan op verantwoorde manier microfinanciering worden aangeboden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ‘due diligence’, dat betekent gepaste zorgvuldigheid. Field Partners worden nauwgezet gescreend en permanent gecontroleerd. En dat geldt ook voor de medewerkers van de Field Partners.

Wilt u meer weten over de sociale meerwaarde van de Field Partners en beleidslijnen ten opzichte van Field Partners, klik dan hier.

Redactie Wakibi - Hansjelle Dijkstra

Bron: Kiva Blog
© Deena Tailo

Noot:
Wakibi biedt een platform waarop leners en Nederlandse uitleners op eenvoudige wijze bij elkaar gebracht worden. Het is onderdeel van een keten waarin iedere schakel van belang is. Een centrale rol daarin speelt het Amerikaanse Kiva. Wakibi betrekt haar leningen van Kiva en past die weer aan aan Nederlandse doelgroepen. Kiva maakt onder andere gebruik van zogenaamde ‘fellows’. Een Kiva fellow is een vrijwilligersrol die er o.a. op gericht is om via inzichten, ervaringen, foto's en verhalen uit het veld, ons allen een beter inzicht te geven in wat er in de verschillende gemeenschappen speelt. Op die manier kunnen we als gevolg van specifieke behoeften of gebeurtenissen een bepaald land, gebied, sector, of een specifieke doelgroep via onze website wat meer onder de aandacht brengen. In een eerder artikel schreven we daar al over.