TED Talk over veldpartner One Acre Fund

Door Redactie Wakibi op 9-9-2016

Waarom microkredieten

Partners en sponsors

TED Talk Adrew Youn van de microfinancieringsinstelling en veldpartner One Acre Fund. Must see!

TED Talk Adrew Youn van de microfinancieringsinstelling en veldpartner One Acre Fund. Must see!

De helft van de armste mensen ter wereld hebben allemaal iets gemeen: het zijn kleine boeren. In deze eye-opening talk van activist Andrew Youn laat hij zien hoe zijn organisatie, het One Acre Fund in Oost-Afrika, deze boeren helpt door het leveren van duurzame landbouwdiensten, die al in gebruik zijn in andere delen van de wereld, maar voor deze boeren lang niet toegankelijk was.

Deze TED talk geeft nieuwe inzichten, oplossingen en een beeld van de omvang van een van de grootste problemen in de wereld: armoede.


ONE ACRE FUND

Het One Acre Fund is gestart met haar programma in Kenia en verstrekt nu diensten aan boeren in Kenia, Rwanda, Burundi, Tanzania, Oeganda en Malawi.

Boeren zijn het antwoord 

Als boeren hun oogst kunnen verbeteren, is het mogelijk om zich uit de armoede te ontrekken en zij kunnen dan ook de productie verhogen voor het voeden van hun families, buren en dorpen. Als boeren voorspoedig kunnen blijven bestaan en vooruit kunnen, dragen zij in belangrijke mate bij aan het uitroeien van armoede en honger in hun gemeenschappen .

Het One Acre Fund groeit snel en zijn trots het grootste netwerk van kleine boeren in Afrika te mogen vertegenwoordigen. Tegen 2020 zal het One Acre Fund in staat zijn om ten minste 1.000.000 boerengezinnen - met meer dan 5 miljoen mensen in die gezinnen - te helpen. En die boeren zullen genoeg voedsel kunnen produceren om ook 5.000.000 van hun buren te voeden.

Dit is echter een topje van de ijsberg. Wanneer miljoenen boeren samen spreken met één stem, is het mogelijk voor het One Acre Fund om efficiëntere samenwerking tot stand te brengen, samen met de overheid en de particuliere sector.

Meer informatie over het One Acre Fund en de gevraagde microkredieten voor boeren staat op de website van Wakibi.
Op de website van het One Acre Fund vindt u ook meer informatie over de missie, impact, verhalen van boeren en rapporten.


Factsheet Kenia One Acre Fund

Gestart in 2006 | Medewerkers: 1,400 | Boeren geholpen: 136,500
Download hier de Kenia factsheet voor meer infromatie (ENG).

One Acre Fund
 

Meer weten over de sociale meerwaarde van de veldpartners/microfinancieringsinstellingen? Dat leest u hier op www.wakibi.nl/socialemeerwaarde


Redactie Wakibi 2016
pers@wakibi.nl