Wakibi viert het succes van moeders

Door Redactie Wakibi op 10-5-2018

Aanstaande zondag is het Moederdag. Wakibi staat daarom op die dag extra stil bij alle moeders die we met onze projecten ondersteunen. Een aantal daarvan zetten we graag in de kijker. 

Mom of the World Bron: ronmayhewphotography.com

Aanstaande zondag is het Moederdag. Wakibi staat daarom op die dag extra stil bij alle moeders die we met onze projecten ondersteunen. Een aantal daarvan zetten we graag in de kijker. 

Moeder in Cambodja wil haar akkers vruchtbaarder maken
Neem Rat, 38 jaar oud uit Kratie in Cambodja, boer en moeder van één schoolgaand kind. Ze verbouwt al negentien jaar rijst en dat is een heel belangrijke bron van haar inkomsten. Het lukt haar om elke dag ongeveer zeven dollar te sparen. Zij is in staat geweest om met negen, inmiddels terugbetaalde, leningen haar bedrijf te doen groeien en te verbeteren op elk vlak. Vandaag staat er een nieuwe lening uit om haar akkers door betere bemesting vruchtbaarder te maken. Een betere kwaliteit rijst betekent ook een hogere prijs van die rijst. Op die manier hoopt zij de kwaliteit van haar leven te vergoten. Een grote stap voorwaarts voor haar gezin en haar bedrijf. Lees meer over het project van moeder Rat.


Moeder uit Kratie vecht tegen insecten
Iemand die nog aan het begin van haar mogelijkheden staat is Srey, ook een moeder uit de provincie Kratie, 35 jaar oud met één kind. Om het bestaansniveau van haar gezin te verhogen, verbouwt ze rijst, cashewnoten en cassave. Getroffen door insectenplagen heeft ze nu niet voldoende werkkapitaal om haar landbouwbedrijf voort te zetten. Srey wil met haar lening kunstmest en organisch pesticide kopen. Ze hoopt zo haar landbouwbedrijf sterker en weerbaarder te maken. En dus de toekomst van haar kind veilig te stellen. Lees meer over het project van moeder Srey.

Wakibi heeft veel respect voor deze onafhankelijke, ondernemende alleenstaande moeders en helpt hen graag samen met jou om de stap te zetten naar betere leefomstandigheden.
Zet jij ook een moeder in het zonnetje met Moederdag? Kies dan voor één van deze hardwerkende vrouwen. Of inspireer jouw moeder met een Wakibi cadeaubon. Met een Wakibi cadeaubon geef je de ontvanger de kans om iemands leven te veranderen. Jouw moeder mag zelf kiezen aan welk project de cadeaubon wordt besteed.

Fijne Moederdag!