Podcast met Jolanda Degen: “Women Empowerment Fonds geeft vrouwen kans zich te ontwikkelen”

Door Mirjam de Graaf op 15-8-2023

Women Empowerment fonds

socialimpact

Investeerder en sociaal ondernemer Jolanda Degen is een van de oprichters van het Women Empowerment Fonds van Wakibi. Ze vertelt erover in de nieuwste podcast. “Vrouwen in ontwikkelingslanden hebben nauwelijks toegang tot financiering. Met het fonds willen we hier aandacht voor vragen én hen helpen met microkredieten.”

Het Women Empowerment Fonds is een succes. Mede dankzij startkapitaal van partners zoals Jolanda is er al voor ruim 350.000 euro aan microkredieten verstrekt.

“Uiteindelijk moeten er miljoenen in het fonds komen, maar het is mooi om te zien dat we nu al voor zoveel vrouwen het verschil kunnen maken.”

Het fonds draagt bij aan armoedebestrijding en aan zelfstandigheid van vrouwen. En dat is voor Jolanda belangrijk.

“Vrouwen hebben geen toegang tot onderwijs, verdienen daardoor niets, hebben dus ook geen onderpad voor leningen. Als de volgende generatie vrouwen dankzij de microkredieten van hun moeders wel onderwijs krijgt, hoop je dat je daardoor een verandering in gang zet.”

Aan de vrouwen die het Women Empowerment Fonds helpt zal het niet liggen.

“Het terugbetalingspercentage is bijna 99%, dat is al een succesverhaal op zich. Naast alles wat het in het leven van de vrouwen en hun omgeving verandert.”

Luister hier de Social Impact Show met Jolanda Degen.