Werner van Eck, voorzitter RVT Wakibi

Werner van Eck vervult als vrijwilliger de functie voorzitter in de Raad van Toezicht bij Wakibi.

“Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik in 1991 een half jaar door diverse landen in Azië gereisd. Ik heb dus zelf gezien en ervaren hoe kleinschalig de economie in veel landen is en hoe beperkte investeringen mensen enorm vooruit kunnen helpen. Ik ben sindsdien gefascineerd door de gedrevenheid en het doorzettingsvermogen van die lokale ondernemers. 

Zelf heb ik ruim twintig jaar, wereldwijd in commerciële en leidinggevende functies voor Philips gewerkt. Ik heb daardoor veel landen bezocht en heb zelfs zeven jaren met mijn gezin in Singapore en Hong Kong gewoond. De landen die ik vroeger als backpacker bereisde heb ik daarna nog vele malen met mijn vrouw, twee dochters en zoon mogen bezoeken. Het valt dan op dat deze landen er gemiddeld economisch enorm op vooruit zijn gegaan maar veel mensen op dezelfde kleinschalige wijze in hun levensbehoeften voorzien als dertig jaar terug.

Inmiddels ben ik sinds 2015 zelf ondernemer en directeur van mijn bedrijf MEP. Wij maken Voice Communicatie Systemen waarmee luchtverkeersleiders, of maritieme verkeersleiders met piloten van vliegtuigen en kapiteins van schepen praten.

Als ondernemer in Nederland heb je toegang tot kapitaal als je een goed plan hebt. In ontwikkelingslanden is dit niet zo. Als econoom wil ik daar iets aan doen. Tijdens onze reizen hebben onze kinderen vaak vragen gesteld over de enorme verschillen die wij zagen. Als vader wil ik iets bijdragen om mensen helpen zelf een beter bestaan op te bouwen. Ik zet mij daarom graag als voorzitter van de Raad van Toezicht van Wakibi in. Bovendien hebben wij onze kinderen alle drie een bedrag geschonken om uit te lenen via Wakibi.”

Werner op Linkedin

Geïnspireerd door het verhaal van Werner?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden