Groot geven aan Wakibi?

Wat fijn dat je ondernemers in ontwikkelingslanden wilt steunen met microkredieten! Zo draag je bij aan armoedebestrijding, het stimuleren van economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid. 

Stichting Wakibi streeft naar armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door leningen te verstrekken in tachtig ontwikkelingslanden, aan mensen die financiële steun goed kunnen gebruiken. Eén microkrediet heeft een enorm effect op gemiddeld vijf mensen in de directe omgeving van de lenende ondernemer: familieleden en een eventuele werknemer. Kinderen kunnen naar school en doktersbezoek wordt mogelijk. Zo profiteert een hele gemeenschap van één microkrediet. Wakibi verschaft leningen, dus de inleg komt terug: 98 procent van de kredieten wordt volledig terugbetaald. Dat geld kan opnieuw worden uitgeleend. Zo blijft het geld circuleren en kun je met eenzelfde bedrag talloze levens verbeteren.

Het succes van Lindiwe

Eén van de 78.000 ondernemers die Wakibi al heeft geholpen, is Lindiwe (22) in Zimbabwe. Lindiwes vader overleed toen zij jong was. Ze ging hongerig, op blote voeten en zonder pen of potlood naar school. Toch hield ze vol. Ze wilde een beter leven en besloot een bedrijf te beginnen. Ze zag dorstige mijnwerkers en dacht hen blij te kunnen maken en zelf iets te kunnen verdienen door sap en frisdrank te maken en voor de helft van de prijs van grote merken te verkopen. Dankzij praktische hulp en een microkrediet werd de saphandel een succes. Inmiddels heeft Lindiwe drie bedrijven onder de paraplu van Lee Investments: een pluimveebedrijf, een winkeltje en Lee Juice. Ze neemt vooral meisjes in dienst, want de kans die zij heeft gehad, gunt ze hun ook.

Lindiwe

Ook sociale impact maken?

Steun Wakibi! Dat kan op vijf manieren:

  1. Kies op de website een project en leen daar zelf geld aan uit. Herinvesteer het na terugbetaling.
  2. Schenk periodiek. Wakibi zoekt projecten om in te investeren via het zogenoemde Social Impact Fonds.
    Dit kan vanaf 5.000 euro.
  3. Doneer eenmalig
  4. Doneer aan het Women Empowerment Fonds
  5. Neem Wakibi op in uw testament 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met: 
Sylvia Siertsema, directeur fondsenwerving
Telefoonnummer: 0638588524
E-mail: s.siertsema@wakibi.nl

Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op.

 

Reviews

Sylvia Siertsema, directeur Fondsenwerving Wakibi
Enno Masurel ondersteunt ondernemers in ontwikkelingslanden via Wakibi

"Ondernemerschap in ontwikkelingslanden is van groot belang, voor bestrijding van armoede en voor persoonlijke ontwikkeling. De ondernemers (in spe) hebben zelf echter vaak onvoldoende financiële middelen voor hun (beoogde) bedrijf. Ik steun deze ondernemers daarom via Wakibi!"

Enno Masurel, hoogleraar duurzaam ondernemen, Vrije Univerisiteit

Hanneke en Nils laten na aan Wakibi

"We kiezen partijen met een humanitair doel en die door vrijwilligers worden gedreven. Zodat onze donatie niet aan de strijkstok blijft hangen. Via Kiva kwamen we bij Wakibi terecht. Het is zo stimulerend om de verhalen te lezen van kleine ondernemers die met microkredieten hun leven op orde kunnen brengen. We willen mensen de gelegenheid bieden hun lot in eigen handen te nemen. Zodat ze iets kunnen opbouwen in hun eigen land".

Hanneke en Nils

Triodos Foundation

"Triodos Foundation steunt initiatieven die problemen bij de wortel aanpakken en zich richten op systeemveranderingen. Met de kansengelijkheid die het Women Empowerment Fonds gaat creëren in ruim 80 landen past dit nieuwe initiatief perfect bij onze stichting”."

Triodos Foundation heeft een bijdrage gedaan aan de indirecte kosten van het opzetten van het Women Empowerment Fonds.

Liever zelf overmaken? Dat kan ook, via rekeningnummer NL52 ABNA 0591 6555 86, t.n.v. Stichting Wakibi te Naarden.

Wakibi is een officieel een goed doel (ANBI / CBF)

Wakibi heeft ANBI-status
Wakibi is een CBF-erkend goed doel