Een speciaal cadeau voor moederdag

Door Redactie Wakibi op 6-5-2016

Over Wakibi

Een speciaal cadeau voor moeders die een verschil willen maken. Vrouwen hebben vooruitgang geboekt de afgelopen jaren in ondernemerschap en leiderschap, maar moeten nog steeds blijven vechten voor betere kansen en verbeterde kwaliteit van leven. Volgens de International Labor Office is nog steeds 70 procent van de armen in de wereld vrouwen.

De positie van de vrouw
Vrouwen hebben vooruitgang geboekt de afgelopen jaren in ondernemerschap en leiderschap, maar moeten nog steeds blijven vechten voor betere kansen en verbeterde kwaliteit van leven. Volgens de International Labor Office is nog steeds 70 procent van de armen in de wereld vrouwen (PDF).

Om meer evenwichtige economische kansen voor vrouwen te creeren en armoede en achterstand in positie ten opzichte van de man in het bedrijfsleven aan de kaak te stellen, nemen steeds meer ondernemende vrouwen over de hele wereld het heft in eigen handen en starten hun eigen bedrijf.

Het gebrek aan toegang tot financiering is echter nog steeds voor veel vrouwen een permanente barrière. De mogelijkheden voor een zelfstandig inkomen door een bedrijf te starten of uit te breiden en volledig deel te nemen aan het sociale, economische en politieke leven wordt hierdoor nog steeds beperkt. Dit geeft aan hoe hard vrouwen wereldwijd steun nodig hebben om hun zelfstandige positie in de maatschappij te kunnen versterken.  

Dus steun met moederdag een vrouw via Wakibi! Door middel van leningen via Wakibi maak je het mogelijk om bij te dragen in het succes van de zelfstandigheid van de vrouw en het bouwen aan gelijkheid van man en vrouw. Heb je nog vragen? Mail dan naar support@wakibi.nl

Wist je dat?
Vrouwen herinvesteren 80% van hun inkomen in het welzijn van hun gezinnen en de opvoeding en opleiding van hun kinderen. Dit betekent dat een microkrediet niet alleen een vrouw zelf helpt, maar tevens haar hele familie. Dit betekent dat een kleine lening een vrouw waar ook ter wereld in staat kan stellen haar kinderen een opleiding te bieden of haar gezin een kans geeft op goede gezondheidszorg.

Hoe werkt de cadeaubon?
Jij koopt een cadeaubon vanaf 25 euro via www.wakibi.nl/cadeaubon en geeft deze aan jouw moeder. Zij wisselt deze bon in bij een project naar keuze op de website van Wakibi. Zij kiest dus zelf aan welke ondernemer zij de 25 euro wil uitlenen. Het bedrag is een lening, 98% van de leningen wordt terugbetaald. Jouw moeder krijgt de aflossingen na een tijd weer terug als Wakibi-tegoed. Met dit tegoed kan zij vervolgens opnieuw een project uitzoeken en nog meer moeders helpen!

Waarom een Wakibi cadeaubon?
     - Een cadeau waarmee je een verschil kunt maken
     - Mensen kunnen zelf kiezen aan welke ondernemer in een ontwikkelingsland ze hun geld lenen
     - 100% van het geld gaat naar het gekozen doel
     - Gemiddeld betaalt 98% terug waarna mensen het geld (indien gewenst) terug kunnen laten storten op hun bankrekening